CALIFICARE DE ADIO! SUMUDICA pleaca de la ASTRA! Cu ce formatie semneaza si ce salariu va avea

Partida cu AS Roma se poate sa fi fost ultima pentru MARIUS SUMUDICA pe banca Astrei Giurgiu. Cel putin asta a anuntat tehnicianul, dupa meci, mentionand ca, independent de negocierile cu turcii de la GAZIANTEPSPOR, nu va mai conduce Astra, unde a fost tratat cu lipsa de respect.

UPDATE: “E o stare mult prea frumoasa sa fie intunecata de lucruri minore care se intampla si la alte echipe. MARIUS SUMUDICA e suparat tot timpul. Dar il felicit pentru ce a facut in aceasta seara. Daca un antrenor ca Spalletti spune ca a jucat foarte bine tactic, inseamna ca avem un antrenor foarte bun.

Credeti ca la AC Milan sau la Real Madrid vine patronul sa vorbeasca cu antrenorul sau cu jucatorii? Nicidecum. Domnul Niculae are probleme mai importante decat fotbalul, a trecut printr-o perioada grea. Dar a fost alaturi de noi in momente cand echipa trecea prin perioade grele din punct de vedere al rezultatelor. Poate ca o sa ne sune maine. Nu cred ca trebuie sa umbrim calificarea cu astfel de lucruri. Sumi e suparat, a fost o presiune la acest meci, o incarcatura mare. Sunt convins ca se va linisti si va continua alaturi de baieti, pe care el ii creste de ceva timp.

Asa cum s-a gasit de fiecare data o varianta ca jucatorii care au vrut sa plece sa poata pleca, cu siguranta se va gasi o varianta si pentru MARIUS SUMUDICA. Dar eu cred ca va lasa un gol imens daca va pleca. Jucatorii vor primi o prima de 10.000 de euro pentru calificare. Restante financiare nu exista”, a declarat Danut Coman, unul dintre conducatorii Astrei, la Dolce Sport.

STIRE INITIALA

“Mi-am felicitat jucatorii si le doresc bafta in continuare. Mi-am dorit mult sa reusesc cu aceasta echipa. Am format-o eu, am luat titlul, am batut West Ham si acum ne-am calificat in primavara europeana. A fost ultimul meci al meu la Astra. Indiferent daca ma inteleg cu oficialii lui GAZIANTEP, care au venit sa ma ia, eu la Astra nu mai raman. Eu vreau sa fiu respectat”, a spus MARIUS SUMUDICA, la postul de televiziune Sportro.

“Le multumesc baietilor, a fost o perioada extraordinara, nu ma face nimic sa raman. Lipsa de respect ma face sa plec. Am discutat astazi cu domnul Buduru, i-am spus ceea ce imi doresc. Din punct de vedere financiar mi-am facut treaba, am adus 15 milioane de euro acestui club si nu cred ca ar trebui sa mi se puna piedici daca vreau sa plec.

Daca va fi nevoie sa dau bani, voi plati doar ca sa plec. M-au deranjat transferurile facute, noi am vandut tot, ne-am platit singuri salariile, este o lipsa totala de respect. Inafara de domnul Buduru si de Dani Coman, care chiar s-au implicat, nu s-a intamplat nimic altceva. Nu vreau sa vorbesc cu patronul, patronul este prea mare pentru mine, nu vrea sa poarte o discutie. Pentru mine, Astra este un capitol inchis, nu voi mai continua. Ma tine legat o clauza, dar daca nu se poate sa plec, voi ramane si voi trata acest club asa cum sunt si eu tratat. Nu ma intereseaza cine va fi pe banca la meciul cu Steaua, nu ma mai intereseaza nimic.

Domnul Spalletti mi-a spus ca am facut o partida excelenta din punct de vedere tactic, dar cand am intrat in vestiar, nici nu ne-am bucurat. N-am primit nici macar o sampanie sa sarbatorim, asta e respectul pe care-l primim. Eu mi-am dat viata pentru acest club. Tin sa-i multumesc fotbalului romanesc, dar, din pacate, nu sunt respectat de anumite persoane” , a declarat MARIUS SUMUDICA pentru Dolce Sport.

Din informatiile Gazetei Sporturilor, salariul oferit de conducerea lui GAZIANTEPSPOR e unul extrem de motivant. In prezent, MARIUS SUMUDICA primeste aproximativ 8000 de euro/luna, in timp ce la noua echipa ar urma sa castige de cinci ori mai mult: 40000 de euro/luna.

Despartirea de Astra nu parea chiar o formalitate, cel putin la prima vedere. MARIUS SUMUDICA are o clauza de 150.000 de euro prin care poate rupe unilateral contractul, insa aceasta a scazut, dupa negocieri, la 100.000 de euro. Totusi, Astra are datorii (restante) in valoare de 380.000 de euro la tehnician, astfel ca nu va fi foarte greu sa se ajunga la un numitor comun.

La GAZIANTEPSPOR, MARIUS SUMUDICA va avea o misiune ingrata: salvarea de la retrogradare. Sub comanda lui Ismail Kartal, formatia se zbate in zona nisipurilor miscatoare, fiind cu doar un punct deasupra liniei. Din lotul lui Gaziantep se remarca doar doi jucatori: mijloca;ul Daniel Larsson (fost la Valladolid si Granada) si Nabil Ghilas (ex-Porto).

In masura in care cele doua parti vor conveni ca romanul sa preia formatia inca din aceasta saptamana, MARIUS SUMUDICA va avea parte de un debut de foc. Va da confruntarea cu Steaua, din Liga 1, pe un meci cu Galatasaray, urmatoarea adversasara a lui GAZIANTEPSPOR. MARIUS SUMUDICA nu este primul tehnician din Liga 1 care a antrenat-o pe GAZIANTEPSPOR. Zenga si Multescu au fost si ei, in trecut, la carma celor porecliti “soimii”.

Sursa foto: sport