CALIFICARE PROFESIONALA pentru persoanele cu dizabilitati

Persoanele cu deficiente de auz domiciliate in Regiunea Bucuresti-Ilfov pot beneficia de cursuri gratuite de CALIFICARE PROFESIONALA in specializarile de mercantizor, lucrator in comert, legator manual, peisagist-floricultor si confectioner asamblor articole textile, prin proiectul “Sanse egale in comunitatea noastra”, a anuntat Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6.

Un numar total de doua module, cuprinzand 28 de persoane cu dizabilitati auditive, se deruleaza in prezent in cadrul proiectului, comunicarea fiind asigurata prin intermediul unor interpreti calificati in tehnica limbajului gestual. Cursurile se adreseaza si celorlalte categorii de persoane cu dizabilitati, dar si persoanelor de etnie roma sau tinerilor care au implinit 18 ani si parasesc sistemul de protectie al statului, oferind diplome de calificare recunoscute de catre Ministerul Muncii, Protectiei Sociale, Familiei si Persoanelor Varstnice si de catre Ministerul Educatiei Nationale prin Autoritatea Nationala pentru Calificari. Toti cursantii primesc un suport financiar in valoare de 500 de lei lunar pe durata frecventarii cursurilor.

Citeste si: Cursuri gratuite de CALIFICARE PROFESIONALA in beneficiul grupurilor vulnerabile

Proiectul “Sanse egale in comunitatea noastra” este implementat prin intermediul unei finantari nerambursabile acordata din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Proiectul are ca obiectiv general stimularea integrarii pe piata muncii a 220 de persoane care apartin categoriilor sociale vulnerabile si se deruleaza in Sectorul 6, in perioada 1 octombrie 2013 – 1 aprilie 2015, cu o valoare totala de 1.402.018,96 lei din care finantarea nerambursabila este de 1.373.978,58 lei.

Citeste si: Persoanele cu probleme de sanatate din Sectorul 6 pot beneficia de SALINOTERAPIE GRATUITA

Persoanele care doresc sa beneficieze de aceste cursuri gratuite sunt rugate sa contacteze Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, la numarul de telefon 0730.649.539 sau pe adresa de e-mail office@dgaspc6.com.

Sursa foto: adevarul.ro