California, perioada de CARANTINA pentru cei care au avut contact cu bolnavi de EBOLA

Un caz de Ebola a fost depistat in Marea Britanie

California, in vestul Statelor Unite, a ordonat, miercuri, plasarea in CARANTINA pentru o perioada de 21 de zile a tuturor persoanelor care se intorc din tarile africane cele mai afectate de epidemia de EBOLA si care au avut contact cu bolnavi de aceasta FEBRA HEMORAGICA.

“Astazi (miercuri), stabilim un protocol standard la nivel de stat care prevede plasarea in CARANTINA pentru cei care prezinta cel mai mare risc de a contracta si transmite EBOLA”, a declarat directorul Departamentului pentru Sanatate Publica din California (CDPH), Ron Chapman.

Citeste si: AUSTRALIA NU MAI PRIMESTE IMIGRANTI DIN AFRICA DE VEST DIN CAUZA EPIDEMIEI DE EBOLA

“O persoana care nu a fost in contact cu un bolnav de EBOLA nu va fi plasata in carantina”, a precizat directorul CDPH, enumerand ca zone de risc Guineea, Liberia si Sierra Leone, cele trei tari cel mai grav afectate de EBOLA in Africa de Vest.

Anunturile din New Jersey si New York privind plasarea in CARANTINA, in anumite conditii, a persoanelor suspectate de infectare cu EBOLA in Liberia, Guineea sau Sierra Leone au creat confuzie in Statele Unite.

In New Jersey, cazul unei asistente revenite din Sierra Leone si plasate in CARANTINA desi nu prezenta niciun simptom a generat o polemica aprinsa. Sub presiunea Casei Albe, guvernatorul acestui stat din Estul american a anulat CARANTINA.

Autoritatile sanitare americane au emis luni un nou program de supraveghere pentru toate persoanele care se intorc din aceste zone, indepartand masura privind plasarea in CARANTINA obligatorie. Noul program prevede masurarea temperaturii corpului constant si anuntarea in mod amanuntit a contactelor avute de persoanele supravegheate.

Citeste si: DOMENIUL “EBOLA.COM” ACHIZITIONAT CU O SUMA CONSIDERABILA DE O COMPANIE RUSEASCA

In plus, Pentagonul a ordonat, miercuri, plasarea in CARANTINA a tuturor militarilor care s-au intors din Africa de Vest.

Sursa foto: bzi.ro