CALIMENTE: In acest moment, pentru ROMANIA nu exista RISCUL UNOR ATENTATE

In Romania nu exista riscul producerii unor ATENTATE TERORISTE, a declarat marti presedintele Comisiei parlamentare pentru controlul SIE, MIHAITA CALIMENTE, dupa intalnirea membrilor acestui for cu seful Serviciului de Informatii Externe, MIHAI-RAZVAN UNGUREANU.

“In acest moment, pentru Romania nu exista riscul unor atentate sau a unor lucruri grave care s-ar putea intampla. Se mentine o stare de atentie spre ceea ce se intampla si, in general, spun eu Serviciul si-a facut datoria, neincurajand in tarile de origine migrantii sa vina spre Romania”, a spus Calimente, la Parlament.

Potrivit acestuia, gradul de alerta in Romania este albastru precaut.

CITESTE SI: Directorul SIE a discutat in Parlament cu membrii COMISIEI de CONTROL a serviciului

Calimente a apreciat ca, odata cu rezolvarea situatiei din Siria, se va reusi si “linistirea” atentatelor la nivel european.

Presedintele Comisiei a precizat ca discutiile cu seful SIE au vizat si bugetul institutiei. In context, el a aratat ca forul pe care il conduce va sprijini solicitarile SIE in cazul bugetului institutiei daca vor exista solicitari.

“Dl Mihai-Razvan Ungureanu ne-a spus ca a vazut proiectul de buget si ca sumele prevazute acolo le considera suficiente si, cheltuite cu chibzuinta, pot satisface cerintele Serviciului”, a aratat Calimente.

Sursa foto: greatnews