Calin Nistor: Interceptarile si inregistrarile audio-video trebuie folosite doar daca faptele nu pot fi probate

Calin Nistor, propus pentru functia de procuror sef adjunct al DNA, a declarat ca interceptarile si inregistrarile audio-video trebuie folosite doar daca faptele nu pot fi probate in alta modalitate, transmite Mediafax.

Nistor a facut aceasta propunere intr-un proiect de management depus la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), cu scopul de a se evita intruziunea in viata intima a unei persoane.

“In cazul investigatiilor derulate de procuror, utilizarea mijloacelor de proba prevazute in Sectiunea V ‘interceptarile si inregistrarile audio sau video’ din cadrul Codului de procedura penala sa fie folosite daca in acele cauze unde utilizarea unor astfel de tehnici sunt viabile si care nu pot fi probate in alta modalitate, pentru a se evita intruziunea in viata intima a persoanei sau pentru a nu se folosi in mod inutil astfel de procedee probatorii”, a scris Calin Nistor in proiectul de management, potrivit Mediafax.

Totodata, procurorul isi propune analiza activitatii unor structuri teritoriale care au obtinut rezultate nesatisfacatoare, urmand a se decide asupra mentinerii acestora sau “eventual a maririi schemei de personal la nivelul structurii centrale”.

“Se impune, intr-o faza initiala a verificarilor, si evaluarea acelor situatii in care anumite anchete ce vizeaza savarsirea unor fapte minore nu se justifica, prin prisma costurilor deosebit de ridicate prin raportare la rezultatele derizorii obtinute (ex: la o mita de 100 lei sa efectuezi patru luni inregistrari audio video, supravegheri operative etc)”, a mai aratat Nistor in proiectul de management.

Foto: ghimpele.ro