CALIN POPESCU TARICEANU a anuntat numele candidatilor pentru presedintia ICR

Presedintele Senatului, CALIN POPESCU TARICEANU, a anuntat marti ca pentru functia de presedinte al Institutului Cultural Roman (ICR) au fost depuse doua candidaturi din partea grupurilor parlamentare ale PSD si PNL, RADU BOROIANU si IULIAN TANASE.

“S-au facut nominalizarile pentru functia de presedinte al ICR: RADU BOROIANU de la PSD si IULIAN TANASE de la PNL, care a lucrat inclusiv la Radio Guerrilla”, a afirmat CALIN POPESCU TARICEANU, marti, dupa sedinta Biroului permanent al Senatului. CALIN POPESCU TARICEANU a precizat ca Biroul permanent a luat act de DEMISIA fostului presedinte ICR, LILIAN ZAMFIROIU, demisie care va fi trimisa plenului Senatului.

CITESTE SI: Presedintele ICR, LILIAN ZAMFIROIU, si-a dat DEMISIA. Se cunoaste deja INLOCUITORUL 

Comisia de Cultura si Comisia de politica externa vor audia candidatii pentru functia de presedinte al ICR. Noul presedinte al Institutului va fi insa validat, prin vot, in plenul Senatului. Pe ordinea de zi de marti a celor doua Comisii este inscrisa audierea candidatilor pentru ocuparea functiei de director si de director adjunct ale unor institute culturale romanesti din strainatate.

Presedintele Institutului Cultural Roman (ICR), LILIAN ZAMFIROIU, si-a depus, vineri, demisia din functie, la cabinetul presedintelui Senatului, apreciind ca obiectivele pe care le-a asumat la preluarea mandatului ‘au fost deja atinse’, a informat, luni, Directia Comunicare a ICR, intr-un comunicat transmis presei. LILIAN ZAMFIROIU  a anuntat ca urmeaza sa se intoarca la cariera diplomatica, fiind pregatit sa faca fata ‘unor noi provocari profesionale’.

CITESTE SI: ALINA GORGHIU: DEMISIA de la ICR, o parte a TROCULUI politic dintre PONTA si TARICEANU

Sursa foto: gandul.info