TARICEANU e noul PRESEDINTE al PLR. Vezi cate voturi a primit. UPDATE

CALIN POPESCU TARICEANU a fost ales sambata, cu peste 1.000 de voturi, PRESEDINTE al Partidului Liberal Reformator, fiind singurul candidat pentru aceasta functie.

UPDATE 14.02: Calin Popescu Tariceanu a fost ales presedintele Partidului Liberal Reformator cu 1147 de voturi “pentru” si 9 “impotriva”, potrivit pesurse.ro. Tariceanu a fost singurul candidat la functia de presedinte al PLR. 

Stire initiala:

Tariceanu a declarat ca Romania are nevoie de un nou proiect politic si de o noua viziune, precizand ca trebuie incheiat un ciclu nu doar de un deceniu, ci de un sfert de secol, iar despre candidatura sa la presedintia partidului si la cea a Romaniei a spus ca este o provocare.

“In opinia mea exista trei mari piloni pe care trebuie cladit un proiect de tara: cetatenii, statul si societatea. Drepturile, libertatile si bunastarea cetatenilor reprezinta piatra de temelie a oricarei democratii. (…). Din pacate, o mare parte a clasei politice a uitat in ultimii zece ani ca drepturile cetatenilor nu se pot rezuma la dreptul de vot, asigurat in urma deciziilor politice”, a spus Tariceanu.

Citeste si: Un numar de 19 CANDIDATI s-au inscris pentru cele 19 functii de VICEPRESEDINTI ai PLR

Noul presedinte al PLR a criticat, totodata, legea partidelor politice, pe care a etichetat-o drept “cea mai complicata si prohibitiva lege”, precum si “expansiunea institutiilor statului asupra cetateanului”.

Cat priveste rolul statului, CALIN POPESCU TARICEANU a spus ca acesta trebuie sa-si protejeze cetatenii, dar nu “sa le dea de mancare”.

“Din acest punct de vedere, este esentiala o morala a institutiilor statului. Trebuie sa intelegem ca munca este cea care asigura bunastarea. Nu statul, nu prim-ministrul, nu presedintele, nu primarul, ci numai munca. Nu vom putea merge mai departe in politica romaneasca daca nu ne vom intoarce cu fata, in mod cinstit, catre munca”, a spus Tariceanu.

Citeste si: CALIN POPESCU TARICEANU: La noi JUSTITIA nu e discreta, e un fel de DIVA, unii politicieni au folosit-o ca ARMA POLITICA

Tariceanu a mai afirmat ca Romania trebuie sa ajunga cea de-a saptea putere economica a Europei si acest lucru se va intampla cand romanii vor fi in primele sapte locuri la nivelul calitatii vietii in Europa.

Pe de alta parte, Tariceanu a criticat guvernarea care a venit din 2009. “Domnul Boc ne-a spus ca a venit criza. A fost intai criza economica si apoi a fost cealalta data de binomul groazei, Basescu si PDL. Prima criza, fara indoiala nu cred ca putea fi evitata, dar a doua, in mod cert, putea sa fie evitata”, a mai sustinut acesta, potrivit romaniatv.net, care citeaza Agerpres.