CALIN POPESCU TARICEANU: ALEGERILE ANTICIPATE ar paraliza institutiile statului

Presedintele Senatului si copresedintele ALDE, CALIN POPESCU TARICEANU, a tinut sa faca o serie de precizari dupa DEMISIA lui VICTOR PONTA din fruntea Guvernului.

COALITIA de GUVERNARE nu vrea ALEGERI ANTICIPATE, a declarat CALIN POPESCU TARICEANU, subliniiind, in acelasi timp, ca „o astfel de situatia ar paraliza institutiile statului”.

CITESTE SI: LIVIU DRAGNEA: NU SUNTEM DE ACORD CU ALEGERILE ANTICIPATE

„O solutie de alegeri anticipate ar duce intr-o certa perioada de timp lunga la o paralizie a institutiilor statului cu toate riscurile care decurg aici. Sunt si alte considerente – situatia din Moldova, nu cred ca Romania, care a fost un pilon de stabilitate politica in regiunea est-europeana, isi permite sa creeze ingrijorari. Propunerea noastra e de a nu merge pe o astfel de solutie.

Atata vreme cat Parlamentul a ales in mod democratic, exista o majoritate sa incercam sa iesim din impasul politic in care ne aflam printr-o solutie care, sigur, in final e mediata de rolul presedintelui. Premierul poate sa faca o astfel de propunere. Aici, trebuie sa ne uitam clar ce spune Constitutia si presedintele e cel care desemneaza un prim-ministru interimar dar in astfel de situatii e important ca premierul interimar sa aiba un sprijin politic.

CITESTE SI: DANIEL CONSTANTIN: DEMISIA LUI VICTOR PONTA – UN GEST DE ONOARE

O sa facem o discutie, eu impreuna cu colegii mei din conducerea ALDE si apoi impreuna cu partenerii din coalitie.

Cred ca asumarea raspunderii prin gestul demisiei e un act puternic care da dovada ca actuala coalitie a inteles intr-un fel care e modul de raportare la astfel de evenimente. Gestul prim-ministrului cred ca e foarte elocvent. Prim-ministrul e cel care isi asuma o responsabilitate si a luat decizia pe care a trebuit sa o ia. E un gest de intelege a sensului democratic in care trebuie exercitata puterea”, a declarat CALIN POPESCU TARICEANU.

Sursa foto: realitatea