CALIN POPESCU TARICEANU, ATAC la CCR: Parlamentul nu mai este SINGURA PUTERE LEGIUITOARE in stat

Presedintele Senatului, CALIN POPESCU TARICEANU, a declarat marti ca Parlamentul nu mai este SINGURA PUTERE LEGIUITOARE din stat si ca face, de ceva timp, acest lucru impreuna cu CCR.

“Observam de curand, saptamana trecuta, Curtea Constitutionala ia decizii obligatorii pentru Parlament. Nu stiu daca este inedit, dar este aproape inedit. Toate aceste lucruri trebuie sa le observam, daca vrem, bineinteles. Daca credem ca asta e directia buna, putem sa ne exprimam pozitiile unii si altii si, intr-o discutie, poate ajungem la un numitor comun”, a spus CALIN POPESCU TARICEANU.

Citeste si: TRAIAN BASESCU a lansat un nou ATAC DUR la adresa lui CALIN POPESCU TARICEANU

”Parlamentul nu mai este singura putere legiuitoare in stat. Facem acest lucru, de o anumita bucata de vreme, impreuna cu CCR care legifereaza, la randul el, in paralel cu Parlamentul. Nu am spus ca CCR nu trebuie sa aiba un control de constitutionalitate, dar am aceasta obiectiune si acest punct de vedere, cu tot respectul pentru rolul Curtii Constitutionale, pe care il ridic in dezbaterea publica, insa cred ca din onestitate nu pot sa nu fac acest lucru. Cred ca e o chestiune care nu e observata numai de mine, ci probabil si de alti oameni politici si specialisti in drept constitutional”, a mai declarat presedintele Senatului.

Citeste si: TARICEANU, despre scrisoarea DNA catre SENAT: NU este o INSTITUTIE DEMOCRATICA! Se vrea stat de forta

Intrebat cum ar trebui modificata Costitutia in privinta atributiilor Curtii pentru a fi eviate problemele, Tariceanu a raspuns: ”Cred ca ar fi necesara din partea partidelor din Parlament si implicit din comisia de revizuire a Constitutiei o prezentare a punctelor de vedere referitoare la princiaplele teze si principii, pentru a vedea pe ce reusim consensul sau majoritatea de doua treimi. Cu toate ca eu sunt adeptul asigurarii mai degraba a unui consens in asa fel incat sa dam Constitutiei stabilitate in timp. S-ar putea sa constatam la sfarsitul acestei evaluari ca fie au ramas foarte multe puncte din actualul proiect de Constitutie care sunt agreate in continuare de principalele partide reprezentate in Parlament, sau dimpotriva, sa constatam ca nu mai ramane mare lucru si atunci nu stiu daca procesul merita dus pana la sfarsit, pentru ca, pe langa votarea fiecarui articol in parte, la final este un vot pe intreg proiectul si degeaba ne intelegem pe cateva puncte. Important este sa agream poiectul de reviziure in ansamblul sau”.

Sursa foto: activenews.ro