CALIN POPESCU TARICEANU A AJUNS LA DNA BRASOV. Legatura “tangentiala” in dosarul TRUICA. UPDATE

Presedintele Senatului CALIN POPESCU TARICEANU este citat ca martor la DNA Brasov pentru vineri, 15 aprilie, potrivit anuntului facut chiar de copresedintele ALDE intr-un comunicat de presa, in care acesta acuza faptul ca DNA a “scurs informatii” legate de aceasta audiere.

UPDATE 13.10: CALIN POPESCU TARICEANU a plecat de la DNA aproape de ora 13.00, declarand doar ca a fost in calitate de martor si ca a raspuns intrebarilor procurorului.  Potrivit avocatului lui Remus Truica dosarul se refera la perioada 2007-2009. “Pot sa va spun doar ca nu a ingreunat cu nimic situatia clientului meu. “Au fost raspunsuri de buna credinta din partea unui martor de buna credinta”, a spus acesta. Intrebat daca declaratiile au avut legatura cu fosta calitate de premier a lui Tariceanu, avocatul lui Truica rapuns: “tangential”.

UPDATE 11.40: CALIN POPESCU TARICEANU a ajuns la sediul Directiei Nationale Anticoruptie din Brasov.

Dosarul este cel in care sunt cercetati REMUS TRUICA si PAUL al ROMANIEI in legatura cu RETROCEDARILE ILEGALE supranumit FERMA BANEASA .

CITESTE SI: VASILE BLAGA, AUDIAT LA DNA IN CALITATE DE MARTOR. REACTIA LIDERULUI LIBERAL. UPDATE

“La invitatia DNA Brasov, maine, 15 aprilie, in conformitate cu procedura legala, ma voi prezenta la sediul institutiei in calitate de martor, in dosarul 259/p/2015. Doresc sa aduc la cunostinta presei ca, in respect pentru reglementarile legale privind confidentialitatea anchetei, nu voi face declaratii nici la sosirea si nici la plecarea din sediul DNA. Totodata, doresc sa fac cunoscut faptul ca informatia legata de prezenta mea la DNA Brasov era cunoscuta doar de subsemnatul si de lucratorul DNA care m-a invitat telefonic. De regula, informez cu promptitudine presa despre activitatile mele de interes public, asa cum poate fi apreciata prezenta mea la DNA in calitate de martor.

De aceasta data, in mod premeditat, am tinut strict secreta aceasta informatie pentru a verifica daca lucratorii DNA scurg informatii confidentiale catre presa. Cu putina vreme in urma, am fost contactat din lumea presei cu intrebarea: ‘Este adevarat ca ati fost invitat la DNA Brasov?’ Q.E.D., asa ca am hotarat sa dau publicitatii acest comunicat”, se arata in comunicatul de presa al lui CALIN POPESCU TARICEANU.

Sursa foto: adevarul