CALIN POPESCU-TARICEANU: COALITIA noastra nu mai functioneaza

Copresedintele ALDE, CALIN POPESCU TARICEANU, a declarat, luni, ca, dupa DEMISIA GUVERNULUI PONTA, coalitia PSD-UNPR-ALDE NU A MAI FUNCTIONAT, fiecare partid avand POZITII DIFERITE, insa va propune ca, la nivel de “alianta”, fostii parteneri sa sutina in Parlament masurile din timpul guvernarii lor, potrivit Mediafax.

“Nu va ascund, am un, hai sa spunem, sentiment de inconfort. Am fost intr-un fel obligati sa luam o atitudine singuri, constatand demisia Guvernului. Ulterior am vazut ca coalitia noastra nu mai functioneaza, ca fiecare a incercat sa-si gaseasca o anumita pozitionare”, a spus Tariceanu, intrebat despre relatiile dintre PSD, UNPR si ALDE.

La randul sau, copresedintele ALDE Daniel Constantin a spus ca, desi fostii conservatori au fost tot timpul consecventi in relatia cu PSD, evenimentele recente au pozitionat partidele diferit. “La momentul la care vorbim, suntem pe pozitii diametral opuse”, a spus Constantin.

CITESTE SI: TARICEANU: GUVERNUL DE TEHNOCRATI AL LUI CIOLOS POARTA AMPRENTA DORINTEI PRESEDINTELUI DE A AVEA PROPRIUL EXECUTIV

Propunerea ALDE este ca fostii parteneri de guvernare sa functioneze acum ca o “alianta” in Parlament pentru sustinerea masurilor din timpul guvernarii Ponta. Tariceanu a precizat ca “interesul” ALDE este punerea in aplicare a programului de guvernare cu care Victor Ponta a condus Romania in ultimii ani si sa se asigure ca nu exista schimbari de pozitie.

“Propunerea pe care eu o voi face in cadrul aliantei – pentru ca coalitia se refera la actul de guvernare – este aceea de a ne mentine aceeasi pozitie, impreuna, solidari, pe masurile care s-au luat si pe care nu vrem sa le vedem anulate”, a spus Tariceanu.

El a precizat ca va discuta acest lucru cu liderii PSD si UNPR, insa nu a fost stabilita inca o data pentru aceasta sedinta. “Daca o sa avem o discutie in zilele urmatoare, o sa le facem cunoscut colegilor acest punct de vedere, luam act de ce vrea fiecare”, a mai spus Tariceanu.

Sursa foto: Realitatea