CALIN POPESCU TARICEANU: COTA UNICA nu va fi modificata daca voi fi prim-ministru

Presedintele Senatului, CALIN POPESCU TARICEANU, a declarat, vineri, ca in situatia in care va fi prim-ministru, COTA UNICA nu va fi modificata.

“In conditia in care voi fi prim-ministru, aceasta taxa nu se va modifica”, a spus Tariceanu, precizand ca masura a fost printre primele introduse in momentul in care a devenit premier, in decembrie 2004.

Tariceanu a mai declarat ca, daca ar fi fost “o intentie de modificare a acestei cote, premierul VICTOR PONTA ar fi putut sa o faca, dar acesta a declarat public ca nu va modifica sub nicio forma cota unica”.

Citeste si: Guvernul vrea sa renunte din 2016 la COTA UNICA si sa introduca IMPOZITAREA PROGRESIVA

“In acest moment, pot sa va spun clar ca nu am nici cea mai mica intentie, pentru ca am si paternitatea acestei masuri, dar si pentru ca eu o consider extrem de benefica pentru economie”, a precizat CALIN POPESCU TARICEANU.

Potrivit presedintelui Senatului, premierul VICTOR PONTA a adoptat in ultima perioada alte doua masuri de esenta liberala, de politica fiscala, si anume reducerea contributiilor de asigurari sociale cu cinci puncte la angajator si anularea impozitului pe profitul reinvestit.

“Aceste masuri au fost propuse tot de mine, in cadrul PNL, ulterior au fost preluate de ministrul de Finante de la acea vreme, DANIEL CHITOIU si promovate in Guvern. Pacat ca PNL a plecat de la guvernare fara sa mai poata sa culeaga beneficiile politice ale acestor masuri benefice pentru economie”, a mai spus Tariceanu.

Citeste si: Ponta, despre marirea taxelor si impozitelor: Unde le-ati descoperit taman in seara asta?

Premierul VICTOR PONTA a declarat ca, in calitate de presedinte, nu va schimba cota unica de impozitare din 2016 “pentru simplul motiv ca presedintele nu schimba cote unice” si a sustinut ca aceasta va fi garantata de viitorul Guvern Tariceanu, dupa care nu a dorit sa accepte intrebari ale presei.