CALIN POPESCU TARICEANU critica dur o serie de decizii ale GUVERNULUI GRINDEANU

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, s-a aratat nemultumit, miercuri, de faptul ca guvernul condus de premierul Sorin Grindeanu apeleaza la Parlament pentru a aproba o serie de proiecte din programul de guvernare, citand ca exemple Legea salarizarii unice si crearea Fondului suveran.

Tariceanu a vorbit despre o serie de “semne de intrebare” in conditiile in care “Legea salarizarii a trebuit sa o asumam noi la nivelul Parlamentului”. “Procedura se poate si asa ceva” dar “e normal ca angajamentele din programul de guvernare sa fie promovate de Guvern”, a spus Tariceanu, care conduce ALDE, membra a coalitiei de guvernare, informeaza Hotnews.ro.

Acesta a precizat ca acum asteapta sa vada “ce se intampla cu crearea Fondului suveran de dezvoltare”.  “Inteleg ca – asa am aflat, nu pot sa confirm, nu am discutat cu premierul – ca s-ar  dori ca Parlamentul sa isi asume acest proiect”, a comentat acesta, potrivit sursei citate. “Putem face si aceste lucruri dar trebuie sa intelegem de ce sunt anumite rezerve la nivelul guvernului”, a adaugat Tariceanu.

Sursa foto: adevarul