Calin Popescu TARICEANU, dat afara din sedinta PNL de Ludovic Orban

Calin Popescu Tariceanu critica declaratiile lui Eduard Hellvig

Calin Popescu Tariceanu a fost dat afara din sedinta Delegatiei Permanente a PNL de catre  Ludovic Orban, care i-a contestat calitatea de membru al PNL. Asta in conditiile in care Tariceanu este unul dintre fostii presedinti ai partidului. Desi cei mai multi s-au declarat impotriva lui Tariceanu, au fost si cativa liberali care au sustinut ca acesta trebuie reprimit in PNL, este vorba de Daniel Chitoiu, Andrei Gerea si alti sapte liberali.

La iesire, Tariceanu a contestat deciziile care se iau in stil dictatorial in partid, una dintre ele fiind parasirea grupului ALDE si afilierea la PPE, insa nu a vorbit despre ce fel de raporturi ar trebui sa se adopte in perioada urmatoare fata de PSD, chiar daca cu cateva ore in urma isi declarase optiunea clara pentru PSD.

“Totul mi se pare ireal. E nefiresc ca aceste decizii sa fie luate in discutie si aprobate. Contest legitimitatea unor astfel de decizii care angajeaza legitimitatea partidului. Actuala conducere nu face decat sa ia decizie gresita dupa decizie gresita. Dovedeste ca nu a invatat nicio lectie din rezultatul alegerilor. Nu delegatia permanenta stabileste cine e membru. Probabil ca consecintele se vor agrava. Trebuie ascultate vocile militantilor din partid. Se merge pe stilul dictatorial”, a spus Tariceanu, la iesirea din sala.

“Eu respect parerea colegilor, marele atribut al democratiei este sa se asculte parerile tuturor. Sigur ca ma mahneste, nu ma lasa indiferent, dar nu ma sperii, am trecut prin momente si mai dificile. Eu continui sa-mi mentin parerile si opiniile”, a spus Tariceanu.

Intrebat daca i s-a cerut un punct de vedere, fostul presedinte al PNL a spus: “Nu mi-a cerut punctul de vedere, dar nu ma mira.

Tariceanu s-a intors la biroul sau de presedinte al Senatului.