CALIN POPESCU TARICEANU, despre DOSARUL MICROSOFT: Mi se pare SURPRINZATOR ca sunt multi ministri ai Guvernului Boc

tariceanu-majorare-impozite-chirii

Presedintele Senatului, CALIN POPESCU TARICEANU, spune ca cei noua fosti ministri vizati in DOSARUL in care DNA ancheteaza contractele MICROSOFT “trebuie sa se bucure de prezumtia de nevinovatie”, dar ca i se pare “SURPRINZATOR” ca in DOSAR sunt “foarte multi membri ai Cabinetului Boc”.

CALIN POPESCU TARICEANU a afirmat, sambata, la Sinaia, ca Guvernul a folosit in mod “fraudulos” licente detinute de compania Microsoft si ca a trebuit sa intre “in legalitate”, iar procurorii au obligatia de a investiga daca exista “semne de intrebare asupra corectitudinii unor operatiuni”.

Citeste si: DANIEL FUNERIU SI VALERIAN VREME s-au AUTOSUSPENDAT din PMP

“Intotdeauna cand exista suspiciuni care sa ridice semne de intrebare asupra corectitudinii unor operatiuni la nivel guvernamental procuratura are obligatia sa faca investigatii si in cazul in care gaseste elemente care sa dovedeasca incalcarea legii sa procedeze pe cale de consecinta. (…) Acest dosar, din ceea ce stiu eu, se refera la o situatie foarte clara: Guvernul Romaniei, administratia publica din Romania folosea in mod fraudulos, subliniez, in mod fraudulos, licente software si in aceasta situatie firma Microsoft, care era proprietara licentelor, a pus in intarziere Guvernul sa plateasca aceste licente. (…) Guvernul a trebuit sa intre in legalitate si sa plateasca contravaloarea acestor licente pe care le utiliza. De aici inainte ceea ce s-a intamplat nu cunosc si sigur ca este de datoria procuraturii sa investigheze si e foarte bine ca investigheaza”, a spus Tariceanu, citat de Mediafax.

Presedintele Sernatului a precizat ca, in opinia sa, este “SURPRINZATOR” faptul ca in acest dosar sunt “foarte multi membri ai Cabinetului Boc”.

“Ceea ce remarc este ca sunt foarte multi ministri care sunt vizati. Eu nu stiu daca au vreo vina sau nu, pana la proba contrarie trebuie sa se bucure de prezumtia de nevinovatie, dar mi se pare surprinzator faptul ca sunt foarte multi membri ai cabinetului Boc”, a mai spus CALIN POPESCU TARICEANU.

DNA cere aviz de la presedinte, Senat, Camera Deputatilor si Parlamentul European pentru inceperea urmaririi penale in cazul a noua fosti ministri care in perioada mandatelor ar fi savarsit infractiuni, in cazul licentelor Microsoft pentru scoli.

Citeste si: Tariceanu: Nu am primit inca cererea DNA privind urmarirea penala a doi senatori, dar justitia trebuie sa isi faca treaba

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Codruta Kovesi, a solicitat procurorului general al Parchetului ICCJ sa ceara Senatului si Camerei Deputatilor aviz pentru urmarirea penala a fostilor ministri Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme si Serban Mihailescu.

De asemenea, Kovesi a solicitat formularea unei cereri la Parlamentul European pentru avizarea urmaririi penale a lui DAN NICA.

Pentru alti cinci fosti ministri vizati in acest dosar, respectiv pentru DANIEL FUNERIU, ALEXANDRU ATHANASIU, MIHAI TANASESCU, GABRIEL SANDU si ADRIANA TICAU, s-au formulat solicitari similare catre presedintele TRAIAN BASESCU.

DNA arata ca cererea a fost formulata pentru ca exista suspiciuni in cazul fostilor ministri in dosarul privind licentele Microsoft pentru scoli.