CALIN POPESCU TARICEANU despre reducerea impozitului pe dividende

Copresedintele ALDE CALIN POPESCU TARICEANU a afirmat miercuri ca REDUCEREA IMPOZITULUI pe DIVIDENDE de la 16% la 5% va constitui un impuls puternic pentru refacerea si cresterea capitalului romanesc.

“Masura de REDUCERE a IMPOZITULUI pe DIVIDENDE va constitui un impuls puternic pentru refacerea si consolidarea sau cresterea capitalului si importantei capitalului romanesc. O economie fara capital propriu nu poate sa fie una performanta si stabila pe termen lung. (…) Economia romaneasca are nevoie de un impuls puternic pentru a-si consolida ritmul de crestere economica, daca noi o sa mergem cu un ritm de 1,5 — 2% cat au tarile europene cu economii puternice nu o sa putem recupera decalajele. Romania are nevoie ca de aer de un ritm de crestere cu mult peste media europeana, intre 4 si 5% ritm de crestere economica anual”, a spus CALIN POPESCU TARICEANU, la Parlament.

CITESTE SI: GUVERNUL A ALOCAT TEMPORAR 984 DE MILIOANE DE LEI PENTRU PROGRAME FINANTATE DIN FONDURI STRUCTURALE

CALIN POPESCU TARICEANU a adaugat ca reducerea impozitului pe dividende nu ar putea sa agraveze DEFICITUL BUGETAR pe anul viitor.

“Pe langa SCADEREA  TVA, noi am pledat pentru o serie de masuri de RELAXARE FISCALA si am convenit si am discutat acest lucru si in cadrul Coalitiei si cu primul-ministru ca, de indata ce datele pe anul 2015 vor fi consolidate si vom avea si cifrele de crestere economica pe primul si al doilea trimestru din anul viitor, sa putem devansa o serie de masuri cum ar fi, de exemplu, reducerea impozitului pe dividende de la 16 la 5%. Mai ales ca introducerea acestei masuri de la 1 ianuarie 2016 nu va avea efecte decat in 2017. Nu va afecta sub nicio forma echilibrul, nu ar putea sa agraveze deficitul bugetar pe anul viitor, care si asa este la un nivel foarte mic, nivel pe care eu il consider insuficient — Romania are nevoie de deficite bugetare mai mari, bani care sa fie folositi cu precadere sau aproape in exclusivitate in investitii de infrastructura, altfel Romania va ramane cu o economie slab performanta si cu un nivel de trai care va fi insuficient”, a explicat TARICEANU.

CITESTE SI: NOUL COD FISCAL: UN IMPOZIT O SA FIE DE 5 ORI MAI MARE INCEPAND CU 2016

Premierul VCTOR PONTA spunea miercuri, in sedinta de Guvern, ca masurile de reducere a taxelor amanate prin noul COD FISCAL pentru 1 ianuarie 2017 pot fi puse in practica mai devreme de data respectiva daca se demonstreaza cu cifre ca sunt sustenabile.

“20% cat am propus noi, ma bucur ca a ramas 20% (cota de TVA — n.r.), toate prevederile, asa cum au fost lucrate de Ministerul de Finante si de Guvern. Acele masuri care nu au fost scoase din Cod, ci amanate, pe masura ce dovedim cu cifre ca sunt sustenabile putem sa le punem in practica chiar mai devreme de 1 ianuarie 2017. Ma refer la plafonarea la 5 salarii a contributiei la CASS, ma refer la taxa pe constructii,IMPOZITUL pe DIVIDENDE…”, a mentionat VICTOR PONTA.

Sursa foto: gandul