CALIN POPESCU TARICEANU despre vizita lui KLAUS IOHANNIS in STATELE UNITE

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, considera ca vizita lui Klaus Iohannis in Statele Unite este un eveniment “deosebit de pozitiv”, dar spune ca rezultatele intalnirilor sefului statului de la Washington vor trebui discutate si in Parlament, pentru a le conferi “legitimitate”. Seful statului incepe duminica o vizita de 6 zile in Statele Unite, pe 9 iunie el urmand sa fie primit la Casa Alba de omologul sau american, Donald Trump.

“Doresc sa exprim aprecierea ca vizita pe care o va face Presedintele Romaniei la Washington este un eveniment deosebit de pozitiv. Totodata, in numele celor pe care ii reprezint, am speranta ca rezultatele intalnirilor oficiale programate vor stimula pe termen mediu si lung cooperarea pe multiple planuri dintre tara noastra si Statele Unite in cadrul Parteneriatului Strategic”, afirma Tariceanu, citat de News.ro.

El considera ca partidele si politicienii au manifestat solidaritate si consens in privinta directiilor majore ale politicii externe, care, pentru prestigiul si credibilitatea Romaniei, trebuie sustinute indiferent de componenta majoritatii parlamentare.

“Mergand pe aceasta logica, consider ca obiectivele, care vor rezulta pentru cele doua parti in urma intrevederilor oficiale de la Washington, vor trebui supuse unor dezbateri ample, mai cu seama in cadrul democratic al Parlamentului, dar si sub egida Administratiei Prezidentiale, pentru ca legitimitatea, continuitatea si predictibilitatea deciziilor majore de politica externa pe termen mediu si lung sa fie mai presus de ciclurile electorale si de orice partizanat politic intern”, mai spune presedintele Senatului.

Sursa foto: realitatea