CALIN POPESCU TARICEANU, in vizorul DNA

Presedintele Senatului, CALIN POPESCU TARICEANU, se afla in vizorul procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), informeaza postul B1 Tv.

Parchetul a trimis dosarul votului în cazul DAN SOVA la DNA. Dosarul a fost declinat de Parchetul General unde s-au depus mai multe sesizari, printre care amintim cea a PNL si a liderului PMP EUGEN TOMAC, in care presedintele Senatului este acuzat ca l-ar fi scapat pe DAN SOVA de ARESTAREA PREVENTIVA, folosindu-se de un articol neconstitutional.

Este posibil sa existe audieri in acest caz, mai aminteste sursa citata.

PMP i-a facut PLANGERE PENALA presedintelui Senatului pentru ABUZ in SERVICIU, a anuntat in urma cu doua saptamani liderul formatiunii, EUGEN TOMAC.

Presedintele PMP il acuza pe CALIN POPESCU TARICEANU ca nu a respectat art. 76 (2) din Constitutie privind cvorumul necesar in cazul hotararilor Senatului referitoare la ridicarea imunitatii senatorilor, conform caruia “legile organice si hotararile privind regulamentele Camerelor se adopta cu votul majoritatii membrilor prezenti din fiecare Camera”.

Totodata, EUGEN TOMAC sustine ca TARICEANU nu a cerut conducerii Senatului sa publice in Monitorul Oficial hotararea prin care a considerat ca nu se poate ridica imunitatea senatorului DAN SOVA.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: gandul.info