Calin Popescu Tariceanu, ironic la adresa masurilor luate cu FMI: Excelent, nici in vis nu banuiam

Calin Popescu Tariceanu nu crede in negocierile dintre guvernul Ponta si FMI vizavi de bugetul pe 2014. Fostul premier da de inteles ca masurile pozitive luate pentru anul viitor au o puternica nuanta electorala.

Tariceanu a fost intrebat cum vede masurile convenite de reprezentantii Guvernului cu delegatia FMI. “Excelente, nici in vis nu banuiam asa ceva”, a raspuns ironic fostul premier, fara a face alte comentarii.

Victor Ponta a declarat, luni seara, dupa discutiile purtate cu reprezentantii Comisiei Europene, ai FMI si ai Bancii Mondiale, ca se va lua in calcul cresterea salariului minim, la 850 de lei, de la 1 ianuarie, si la 900 de lei, de la 1 iulie 2014. Totodata, acesta a anuntat ca va scadea CAS-ul cu 5%, dar se vor mari accizele.

Andrea Schaechter,  sefa misiunii Fondului Monetar International, il contrazice insa pe premier. Reducerea  CAS cu 5% nu se incadreaza in proiectul de buget pentru anul 2014, spune Schaechter.

 Aceasta a tinut sa sublinieze ca introducerea taxelor anuntate de Victor Ponta sunt necesare pentru incadrarea tarii noastre in tinta de deficit.