CALIN POPESCU TARICEANU: LAURA CODRUTA KOVESI face o CONFUZIE, noi NU BLOCAM Justitia

Presedintele Senatului, CALIN POPESCU TARICEANU, a declarat miercuri seara la postul B1 TV, ca sefa DNA, LAURA CODRUTA KOVESI, face o CONFUZIE atunci cand afirma ca Parlamentul blocheaza ancheta procurorilor.

CALIN POPESCU TARICENAU a aratat ca daca DNA ar avea probe solide, ar trimite dosarul in instanta fara a mai fi nevoie de interventia Parlamentului privind imunitatea deputatilor sau senatorilor implicati in astfel de cauze.

Totodata, CALIN POPESCU TARICENAU afirma ca masura arestului preventiv seamana cu o metoda de “tortura” prin care acuzatul este presat sa declare lucruri care sa ajute la dosarul procurorilor.

Citeste si: LAURA CODRUTA KOVESI vrea ELIMINAREA IMUNITATII parlamentarilor

“Doamna Kovesi face o confuzie. Refuzul de a accepta arestarea nu inseamna blocarea justitiei. Daca procurorii au probe suficiente, ce ii impiedica sa trimita dosarul in instanta?  Care e piedica? Arestarea pe banda rulanta incepe sa semene cu o modalitate de a pune presiune psihologica pe cei care sunt inchisi pentru a obtine alte declaratii decat probele pe care le au procurorii la dosar. Asta e practica ce se extinde. Procedura curenta trebuie sa fie aceea a anchetei, arestarea e o masura exceptionala, nu stiu cata lume intelege ca dupa 90 noi vorbim despre libertati. Exista o libertate absoluta, dreptul la a fi in libertate, dar si dreptul la exprimare, dreptul de a calatori, de a protesta, noi avem obligatia de a apara astfel de drepturi. Avem o viziune total diferita asupra acestei chestiuni si nu e viziunea mea in fata doamnei Kovesi sau invers. Abordarea nu e una individuala a mea, ci una democratica si europeana care pune pe primul plan libertatile cetateanului”, a declarat CALIN POPESCU TARICENAU.

“Parlamentarii nu au imunitate decat pentru declaratii politice. Ca nu-i convine doamnei Kovesi, acum (..) stiti, asa cum noi respectam deciziile altor institutii, asa trebuie sa respecte si justitia”, a continuat presedintele Senatului.

Citeste si: PMP a depus PLANGERE PENALA impotriva lui CALIN POPESCU TARICEANU pentru ABUZ IN SERVICIU

Procurorul-sef al DNA, LAURA CODRUTA KOVESI, a afirmat, miercuri seara, ca ar trebui eliminata imunitatea parlamentarilor in fata justitiei, avand in vedere ca, initial, acasta a fost gandita strict pentru declaratiile politice.