CALIN POPESCU TARICEANU: MIRCEA GEOANA categoric a TRADAT!

CALIN POPESCU TARICEANU, candidat independent la alegerile prezidentiale din luna noimebrie, a lansat un atac violent la adresa social democratului MIRCEA GEOANA pe care l-a acuzat de TRADARE.

Intr-un interviu acordat luni jurnalistilor de la DC News, presedintele Senatului a dat de inteles ca este chinuit si in 2014 de anumite jocuri de culise care s-au petrecut in urma cu sase ani, mai precis in 2008, atunci cand Mircea Geoana l-a scos din ecuatie cu ajutorul unei tradari.

CITESTE SI: CALIN POPESCU TARICEANU: Nu sunt pe post de MOS CRACIUN, nu pot promite nimic 

“S-au facut diverse jocuri. S-a spus ca PNL nu a mai fost la guvernare din cauza mea. Pentru unii dintre primari, acest lucru a contat foarte mult. Dupa alegerile din 2008, PNL a obtinut aproape 20%. A existat o discutie cu PSD privind formarea unei majoritati. La acea vreme, Mircea Geoana era presedintele partidului. Tin sa amintesc ca in 2007, Mircea Geoana, in calitatea sa de presedinte, in ciuda intelegerii pe care o facusem cu PSD, a depus o motiune de cenzura pentru ca Traian Basescu ii propusese ca il va numi premier.

Motiunea de cenzura nu a trecut pentru ca au existat cateva capete intelepte in PSD care nu au marsat pe acest subiect. In 2008, dupa alegeri, PDL a propus PNL-ului sa facem o alianta de guvernare. Eu le-am spus ca acest lucru nu este posibil pentru ca Emil Boc era liderul partidului care era o marioneta in mainile lui Traian Basescu. Ar fi insemnat sa ajungem in aceeasi formula pe care o experimentasem cu mult insucces. In al doilea rand, aveam o intelegere cu PSD ca facem majoritatea impreuna. Am avut o singura intalnire oficiala si s-a facut o intelegere cu Mircea Geoana, intelegere pe care el nu a respectat-o. Ramasese ca a doua zi dupa intalnirea pe care am avut-o sa anuntam fiecare dintre noi aceasta alianta. Mircea Geoana a ales sa spuna ca a facut o intelegere cu PDL”, a spus Calin Popescu Tariceanu.

CITESTE SI: CALIN POPESCU TARICEANU: Sunt diferente mari intre programul meu si al lui Victor Ponta 

“Mircea Geoana categoric a tradat! Noi am avut o intelegere dinainte de alegeri ca vom forma impreuna o majoritate. Mircea Geoana ar fi trebuit sa fie premier”, a declarat prezidentiabilul independent.

Sursa foto: jurnalul.ro