CALIN POPESCU TARICEANU: MONARHIA constitutionala este o optiune POSIBILA

Candidatul independent la prezidentiale CALIN POPESCU TARICEANU a declarat, duminica, dupa o actiune electorala in parcul Herastrau, ca optiunea pentru MONARHIA constitutionala poate fi una POSIBILA, dar acest lucru va trebui decis de cetateni.

“Exista in momentul de fata – sondajele arata, nu este parerea mea exclusiva – o simpatie foarte mare pentru Casa Regala si o incredere foarte mare fata de MONARHIE si Casa Regala a Romaniei. Si aceasta optiune, dupa parerea mea, care la inceputul anilor ’90 ii facea pe multi sa aiba o atitudine violenta si agresiva, contrara, iata ca s-a schimbat. Probabil ca nu va trece multa vreme pana cand o astfel de discutie despre monarhia constitutionala se va putea face cu calm, cu ratiune. Si sigur ca este o optiune POSIBILA si acest lucru il vor decide cetatenii”, a declarat CALIN POPESCU TARICEANU.

Citeste si: VICTOR PONTA: Daca voi ajunge președinte, voi supune discutiei publice, chiar unui referendum, FORMA DE GUVERNAMANT

Candidatul independent a raspuns astfel intrebat de jurnalisti care este opinia sa in privinta organizarii unui referendum care sa puna in discutie forma de guvernamant, tema avansata sambata de candidatul aliantei PSD-UNPR-PC, VICTOR PONTA.

Tariceanu, aflat duminica in Parcul Herastrau la o actiune electorala alaturi de mai multi membri si simpatizanti ai PLR, a fost abordat de un cetatean care i-a solicitat sa readuca MONARHIA constitutionala in Romania.

Liderul PLR a adaugat ca Romania poate lua exemplu pe acest subiect de la MONARHIILE constitutionale din Uniunea Europeana.

Citeste si: TRAIAN BASESCU: Nu vad NICIUN IMPEDIMENT sa fie organizat REFERENDUM pe tema MONARHIEI

“Observam ca toate sunt tari prospere. Tari care se bucura de respectul celorlalti, tari care sunt bine guvernate”, a mai declarat presedintele PLR.

Tariceanu nu a dorit sa raspunda direct, intrebat daca el, personal, este pentru ideea de MONARHIE. “Eu cred ca ar trebui sa fim pro pentru orice idee care ar fi in favoarea Romaniei”, a aratat el.

Premierul VICTOR PONTA a afirmat sambata, la Curtea de Arges, ca daca va fi ales presedinte va aduce in discutia publica chestiunea formei de guvernamant, neexcluzand nici posibilitatea organizarii unui referendum. El a adaugat ca are o relatie foarte buna cu Casa Regala a Romaniei si recunoaste rolul important pe care MONARHIA l-a avut in istoria tarii.

Sursa foto: timpolis.ro