CALIN POPESCU TARICEANU: Nu cred ca vom face BIROU PERMANENT numai pentru SOLICITAREA DNA

Tariceanu, despre decizia CCR privind partidele politice: Nu ar fi benefic sa revenim in epoca copilariei politice

Presedintele Senatului, CALIN POPESCU TARICEANU, spune ca SOLICITAREA DNA privind urmarirea penala a celor doi senatori ale caror nume apar in dosarul Microsoft a ajuns la Senat si ca “probabil” nu se va organiza o sedinta de BIROU PERMANENT numai pentru aceasta.

Tariceanu a explicat, marti dupa-amiaza, ca stie ca cererea DNA privind inceperea urmaririi penale fata de senatorii ECATERINA ANDRONESCU si SERBAN MIHAILESCU a fost trimisa la Senat, dar ca nu a ajuns pe biroul sau inainte ca el sa fi plecat marti de la Senat.

CALIN POPESCU TARICEANU a explicat ca procedura in astfel de cazuri este ca ele sa fie aduse la cunostinta Biroului Permanent al Senatului, dupa care sunt inaintate Comisiei Juridice, care trebuie sa exprime un punct de vedere. In acest context, presedintele Camerei superioare a Parlamentului a spus ca la nivelul Senatului nu va fi urmat “un alt parcurs special” pentru aceasta solicitare a DNA.

Citeste si: DOSARUL MICROSOFT: Un martor sustine ca Pinalti si Cocos ar fi facut LOBBY INTENS la Boc, Funeriu si Vreme

Intrebat cand crede ca se va convoca BIROUL PERMANENT al Senatului, presedintele Senatului nu a dat un termen clar, insa a declarat ca “probabil” nu se va organiza o sedinta de BIROU PERMANENT “numai pentru aceasta solicitare”, spunand ca astfel de sedinte se organizeaza pentru “o ordine de zi consistenta”.

“BIROUL PERMANENT se va convoca deindata ce voi fi la birou si voi discuta cu… voi face o consultare cu vicepresedintii Senatului si cu liderii grupurilor pentru a convoca o sedinta in asa fel incat sa putem raspunde solicitarilor care ne-au fost adresate. Nu o sa facem probabil o sedinta numai pentru aceasta solicitare, in general putem sa organizam o sedinta de Birou Permanent cand avem o ordine de zi consistenta” a spus CALIN POPESCU TARICEANU.

Presedintele Senatului a mai afirmat ca, in perioada urmatoare, in care senatorii se vor afla in teritoriu pentru cateva saptamani, “cel mai probabil vor fi si alte solicitari, proiecte de lege alte subiecte are se vor aduna” si va trebui sa se organizeze un BIROU PERMANENT “la care sigur la figura si aceasta solicitare”.

Citeste si: VICTOR PONTA despre DOSARUL MICROSOFT: O sa spun tot ce stiu

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a anuntat, marti, ca procurorul general TIBERIU NITU a transmis ministrului Justitiei referatul DNA prin care se solicita declansarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de: senatorul ECATERINA ANDRONESCU – pentru abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani; deputatul VALERIAN VREME – pentru abuz in serviciu; senatorul PETRU SERBAN MIHAILESCU – pentru instigare la abuz in serviciu, trafic de influenta si spalare de bani.

Procurorul general a transmis Parlamentului European referatul DNA prin care se solicita declansarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de europarlamentarul Dan Nica, suspectat de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani.

De asemenea, procurorul general al PICCJ a transmis presedintelui TRAIAN BASESCU referatul DNA prin care se solicita declansarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de: Adriana Ticau, fost ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei – pentru abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani; Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale – pentru abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani; Daniel Funeriu, fost ministru al Educatiei si Cercetarii – pentru abuz in serviciu; Alexandru Athanasiu, fost ministru al Educatiei si Cercetarii – pentru abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani; Mihai Nicolae Tanasescu, fost ministru al Finantelor Publice – pentru abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani.