CALIN POPESCU TARICEANU nu este de acord cu INSPECTIA JUDICIARA

Intr-o democratie parlamentara, OPINIILE POLITICE nu pot sa fie cenzurate de nimeni, a declarat marti presedintele Senatului, CALIN POPESCU TARICEANU, referindu-se la constatarile INSPECTIEI JUDICIARE conform carora o serie de afirmatii ale sale au fost de natura sa afecteze INDEPENDENTA JUSTITIEI.

“Cred ca intr-o democratie, cum este si Romania, intr-o democratie parlamentara, OPINIILE POLITICE ale cetatenilor, si bineinteles ca aici includ si opiniile politice ale parlamentarilor, iar in ceea ce ma priveste in dubla calitate, de senator si de presedinte al Senatului, nu pot sa fie cenzurate de nimeni. Subliniez, am libertatea sa-mi exprim punctul de vedere politic asupra functionarii statului si a institutiilor din componenta sa”, a declarat CALIN POPESCU TARICEANU, la Senat.

CITESTE SI: DUMBRAVA (CSM) a propus sesizarea INSPECTIEI JUDICIARE cu privire la declaratiile lui TARICEANU 

El a precizat ca nu este vorba de imunitate.

“Este vorba de libertatea de expresie si libertatea optiunilor politice si a aprecierilor politice in calitate de parlamentar, pe care am dreptul si obligatia sa le fac, asa incat aceste declaratii nu constituie in niciun fel vreun amestec sau vreo ingerinta de orice fel. Aceste aprecieri le putem face cu totii, le poate face presa, le pot face cetatenii simpli si le fac si eu, bineinteles, ori de cate ori consider ca e necesar”, a adaugat CALIN POPESCU TARICEANU.

INSPECTIA JUDICIARA (IJ) a constatat ca afirmatiile presedintelui Senatului, CALIN POPESCU TARICEANU, au fost de natura sa afecteze independenta justitiei. Purtatorul de cuvant al IJ, Tamara Manea, a confirmat, marti, pentru Agerpres, ca in urma verificarilor a rezultat ca afirmatiile au fost de natura sa afecteze INDEPENDENTA JUSTITIEI.

Raportul IJ urmeaza sa fie discutat in sedinta de plen a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din aceasta saptamana.

Pe 19 februarie, judecatorul HORATIUS DUMBRAVA sustinea, in plenul CSM, ca se impune sesizarea Inspectiei Judiciare cu privire la declaratiile presedintelui Senatului, CALIN POPESCU TARICEANU, referitoare la ‘republica procurorilor’.

CITESTE SI: TARICEANU actioneaza: Voi depune o cerere la CSM

‘A fost declaratia domnului presedinte al Senatului Romaniei, care solicita CSM sa sesizeze INSPECTIA JUDICIARA cu privire la declaratiile presedintelui Romaniei, domnul KLAUS IOHANNIS, si declaratiile procurorului general legate de ridicarea imunitatii parlamentare a senatorului VARUJAN VOSGANIAN. Cred ca putem analiza acum, in plen, daca sesizam sau nu INSPECTIA JUDICIARA si in acelasi context as considera ca se impune sesizarea Inspectiei Judiciare cu privire la declaratiile domnului presedinte al Senatului, care au totusi gravitate prin ceea ce spune. Dumnealui spune ca traim in republica procurorilor, ca justitia se imixtioneaza in activitatea Guvernului’, spunea la acea vreme HORATIUS DUMBRAVA.

Sursa foto: adevarul.ro