CALIN POPESCU TARICEANU: Nu vorbim de o alianta politica PC-PLR pentru ca partidele isi pastreaza INDEPENDENTA

Tariceanu: Dosarul de inregistrare al PLR a fost depus din nou la Tribunal

Presedintele Senatului, liderul PLR CALIN POPESCU TARICEANU, afirma ca nu se poate vorbi de o alianta politica intre PC si PLR, cele doua partide pastrandu-si INDEPENDENTA.

Invitat luni seara la TVR1, acesta a tinut sa sublinieze ca intre PC si PLR s-a semnat doar un acord de colaborare parlamentara pentru promovarea unor proiecte si masuri de centru-dreapta.

Citeste si: Daniel Constantin, despre grupul PC-PLR: Este al treilea ca pondere si importanta. In functie de rezultate, putem dezvolta parteneriatul

“Nu este o intelegere intre partide, ci strict la nivelul grupurilor parlamentare care au decis sa se uneasca pentru a capata mai multa forta. Am devenit al treilea grup ca importanta in Parlament. Ne propunem sa promovam solutii pe ceea ce inseamna dreapta politicii si zona liberala. Acesta este obiectivul pe care ni l-am fixat si cred ca vom reusi sa il indeplinim. Partidele (PC si PLR — n.r.) isi pastreaza independenta lor. Nu putem sa vorbim de o alianta sub nicio forma intre partide. La nivelul grupurilor parlamentare vom conlucra. Nu e nimic nefiresc”, a mai precizat acesta, potrivit Agerpres.

Liderul Grupului liberal-conservator de la Camera Deputatilor, Bogdan Ciuca, a declarat luni ca grupul pe care il conduce are deja 37 de membri, iar zilele urmatoare, probabil chiar marti, senatorii Partidului Conservator (PC) vor semna si ei un protocol de colaborare cu parlamentarii din Partidul Liberal Reformator (PLR) pentru a construi un grup comun si la nivelul Senatului.

Citeste si: TARICEANU a marturisit cu cine ar face ECHIPA daca ar castiga prezidentialele

El a subliniat ca, prin alaturarea celor 20 de deputati neafiliati si liberali, anuntata in plen luni, noul grup, liberal-conservator, devine al treilea ca marime la nivelul Camerei Deputatilor.