CALIN POPESCU TARICEANU: PNL mi-a propus sa preiau conducerea partidului! REACTIA PNL

CALIN POPESCU TARICEANU, co-presedintele ALDE, a declarat, vineri, ca partidul sau va merge la guvernare alaturi de PSD si a dezvaluit ca liberalii i-au facut oferta de a reveni in functia de presedinte al PNL, informeaza televiziunile de stiri.

UPDATE: Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat ca liberalii nu i-au propus liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, sa revina la conducerea partidului. Clarificarile sale vin dupa ce Tariceanu a spus, mai devreme tot vineri, intr-o conferinta de presa, ca liberalii i-ar fi oferit functia de presedinte al PNL si i-ar fi propus o alianta intre cele doua formatiuni de dreapta.

Desi lui Tariceanu nu i s-a propus oficial sa preia sefia PNL, Raluca Turcan a recunoscut ca au existat niste discutii informale intre colegi. “Pentru a fi presedinte al PNL trebuie sa respecti PNL, sa crezi in valorile liberale si sa militezi pentru ele. La nivelul conducerii PNL nu s-a discutat nicio secunda despre oferirea functiei de presedinte pentru Calin Popescu Tariceanu. Au fost discutii informale din partea unor colegi”, a declarat Turcan, intr-o conferinta de presa.

STIRE INITIALA

In cadrul unei conferinte de presa, CALIN POPESCU TARICEANU a anuntat ca ALDE si-a atins “obiectivul strategic de a fi reprezentat in ambele camere ale Parlamentului”, cu 20 de deputati si 9 senatori.

Principalele declaratii facute ale lui CALIN POPESCU TARICEANU:

“Electoratul liberal din Romania ne-a dat un mandat de incredere. Abordarea dintr-o persepctiva liberala vor ramane elemente definitorii in viitoarea coalitie de guvernare. Sunt lucruri de la care nu facem rabat

Pot sa va confirm ca au fost numeroase incercari de a fi convinsi sa ne raliem unei astafel de formule de centru dreapta.

Ofertele au inceput ca la licitatie, ni s-a oferit din ce in ce mai mumlt doar doar ne vor convinge. Mi s-a propus chiar sa preiau conducerea PNL.

Privesc cu mahnire la ceea ce se se intampla. Nu vreau sa vorbesc in termeni peiorativi de ceea ce i s-a intamplat PNL-ului

In perspectiva, vom vedea, vom putea sa discutam. Dar azi, orice optiune politica trebuie sa plece de la vointa electoratului

Astazi, pentru toata lumea trebuie sa fie clar ca orice optiune politica trebuie sa plece de la vointa electoratului. Nu imi schimb pozitia si atitudinea si nu voi face concesii acolo unde nu este nevoie.

Electoratul ne a dat un anumit vot

aceste propuneri nu le putem lua in considerare din aceste motive. Le-am spus, toti cei care doresc sa ni se alature, pt ca se vede care este partidul liberal adevarat in Romania, sunt bineveniti – ii astept alaturi de noi sa punem umarul la redresarea miscarii liberale.

Vreau sa accentuez inca o chestiune. Suntem in discutii cu cei de la psd negociem programul de guvernare .”

Sursa foto: realitatea