CALIN POPESCU TARICEANU propune initierea procedurii de SUSPENDARE si DEMITERE a presedintelui TRAIAN BASESCU

Presedintele Senatului, CALIN POPESCU TARICEANU, propune initierea procedurii de SUSPENDARE si DEMITERE a presedintelui TRAIAN BASESCU, intr-o scrisoare deschisa facuta publica vineri.

Conform documentului, propunerea are ca baza probatorie “nenumaratele incalcari ale prevederilor constitutionale puse in opera de Presedintele României in anii 2013 si 2014”.

Tariceanu inainteaza si un calendar: suspendarea de catre Parlament a presedintelui in preajma datei de 23 septembrie si organizarea referendumului de demitere pe data de 2 noiembrie, aceeasi zi in care se organizeaza primul tur de scrutin al alegerilor prezidentiale.

Citeste si: CALIN POPESCU TARICEANU propune initierea procedurii de SUSPENDARE si DEMITERE a presedintelui TRAIAN BASESCU

Potrivit lui Tariceanu, “coincidenta datei primului tur al alegerilor prezidentiale cu referendumul de demitere va crea premise favorabile indeplinirii cvorumului legal de 50%+1”, scrie Agerpres.

Citeste si: TRAIAN BASESCU: Nu mi-e teama de o noua SUSPENDARE

“Zilele urmatoare vom da publicitatii “Cererea de suspendare”, textul pe baza caruia ii vom invita pe toti parlamentarii sa ni se alature pentru initierea procedurii de demitere a presedintelui României. In cazul in care cel putin o treime din numarul total al parlamentarilor va semna initiativa, textul urmeaza a fi inaintat de Parlament Curtii Constitutionale pentru obtinerea avizului consultativ. Parlamentarii PLR vor fi primii care vor semna acest demers”, se precizeaza in comunicatul transmis de Partidul Liberal Reformator, formatiunea condusa de Calin Popescu-Tariceanu.