CALIN POPESCU TARICEANU: Romania NU A AVUT in ultimii ani un PROIECT NATIONAL de anvergura

Presedintele Senatului, liderul PLR CALIN POPESCU TARICEANU, a declarat duminica, la Calafat, ca in ultimii ani, Romania NU A AVUT un PROIECT NATIONAL de anvergura, dupa aderarea la NATO si la Uniunea Europeana, fiind macinata, de zece ani, permanent, de scandaluri, de certuri, de dispute, “care sunt alimentate, din pacate, chiar de presedintele Romaniei”.

Conform lui Tariceanu, in prezent, in toate clasamentele europene, “cu privire la bunastare, la produsul intern brut pe locuitor, in orice domeniu, ca vorbim de sanatate, de invatamant, suntem pe ultimele locuri, cam pe penultimul”.

Citeste si: CALIN POPESCU TARICEANU: Candidatura lui TEODOR MELESCANU ma AFECTEAZA

“Iohannis a spus ca vrea o Romanie altfel. Si eu vreau o altfel de Romanie, dar ce fel de Romanie? Eu vreau, dragi calafeteni si olteni, ca Romania sa ajunga a saptea tara din Europa, ca putere economica si ca influenta. De ce a saptea tara? Dintr-un motiv foarte simplu. Suntem a saptea tara ca teritoriu si a saptea tara ca populatie. Suntem cea mai mica tara dintre tarile mari si cea mai mare tara dintre tarile mici. Dar suntem a saptea tara ca greutate, daca vreti, asa cum ne-a dat-o Dumnezeu din Europa. In momentul de fata, in toate clasamentele europene cu privire la bunastare, la produsul intern brut pe locuitor, in orice domeniu, ca vorbim de sanatate, ca vorbim de invatamant, suntem pe ultimele locuri, cam pe penultimul loc. Este o situatie cu care eu va spun ca nu ma impac. Nu mi se pare normal. Dar de ce este aceasta situatie in Romania? Pentru ca in ultimii ani Romania nu a avut un proiect national de anvergura, dupa aderarea la NATO si aderarea la Uniunea Europeana, care intr-adevar sunt doua realizari extraordinare, din care decurg o seama de beneficii (…) Dar dupa ce aceste realizari au fost duse la bun sfarsit ce a urmat? Nu a mai urmat nimic”, a afirmat Tariceanu.

Citeste si: TRAIAN BASESCU: Printre candidati sunt oameni cu MENTALITATI RETROGRADE, care s-ar intoarce inainte de Revolutie

Liderul PLR a subliniat ca “de zece ani, Romania este macinata permanent de scandaluri, de certuri, de dispute, care sunt alimentate, din pacate, chiar de presedintele Romaniei, cel care ar fi trebuit sa propuna un proiect national, nu are aceasta vocatie.

“El este un om al scandalului, dupa cum ati vazut. De ce nu are credibilitate sa faca acest lucru? Dincolo de structura lui, ca nu e in stare sa o faca, chiar daca astazi ar fi venit cu un proiect national, nimeni nu ar mai fi stat de vorba sau nu ar mai fi fost dispus sa asculte’, a declarat CALIN POPESCU-TARICEANU.