CALIN POPESCU TARICEANU: Sesizarile INSPECTIEI JUDICIARE nu sunt PRODUCTIVE

Presedintele Senatului, CALIN POPESCU TARICEANU, a declarat, miercuri, ca afirmatiile cuprinse in scrisoarea pe care i-a adresat-o, impreuna cu alti colegi liberali, presedintelui KLAUS IOHANNIS au fost facute in calitatea sa de senator si ca sesizarea INSPECTIEI JUDICIARE de catre CSM nu este “PRODUCTIVA” fiindca parlamentarilor nu le poate fi cenzurat dreptul la declaratii politice.

CALIN POPESCU TARICEANU a subliniat ca nu a primit un raspuns din partea presedintelui KLAUS IOHANNIS cu privire la cazul de “incalcare a drepturilor si libertatilor” MARIANEI RARINCA, pe care i l-a semnalat printr-o scrisoare.

Citeste si: CSM cere INSPECTIEI JUDICIARE sa VERIFICE AFIRMATIILE lui TARICEANU referitoare la STANCIU si KOVESI

“Nu (a primit un raspuns din partea Administratiei Prezidentiale — n.r.). Am vazut comunicatul CSM si va pot spune ca declaratiile pe care le-am facut, le-am facut in calitate de senator, impreuna cu alti colegi liberali. Nu l-am facut in calitate de presedinte al Senatului. Daca as fi avut un mandat din partea Biroului sau al plenului, atunci as fi putut sa vorbesc in numele Senatului. Le-am facut in calitate de senator, tinând cont ca am acest drept fundamental sa imi exprim opiniile politice, drept constitutional care nu poate sa fie cenzurat. Cred ca aceste sesizari ale Inspectiei Judiciare nu sunt productive pentru ca ele nu pot in niciun fel sa cenzureze dreptul la declaratii politice al parlamentarilor. In schimb, cred ca Inspectia Judiciara sau CSM ar putea sa se preocupe de dosarele care au stat ani de zile in sertare fara ca sa fie lucrate in vreun fel”, a declarat CALIN POPESCU TARICEANU.

Citeste si: BASESCU: TARICENE, este timpul sa te RETRAGI din POLITICA pentru că MINTEA TA GENEREAZA REBUTURI

Cinci senatori, printre care si presedintele Camerei Superioare a Parlamentului, CALIN POPESCU TARICEANU, i-au solicitat marti, printr-o scrisoare, presedintelui KLAUS IOHANNIS sa le inlature, prin demitere ori prin demisie, pe LIVIA STANCIU, presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, si LAURA CODRUTA KOVESI, sefa DNA, pentru “incalcarea drepturilor si libertatilor fundamentale” ale MARIANEI RARINCA.

Consiliul Superior al Magistraturii a anuntat, miercuri, ca sesizeaza INSPECTIA JUDICIARA in legatura cu recentul demers al presedintelui Senatului si dezbaterile publice generate privind posibila incalcare a independentei justitiei.