CALIN POPESCU TARICEANU si DANIEL CONSTANTIN au anuntat obiectivele ALDE

Partidul Liberal Reformator (PLR) și Partidul Conservator (PC) vor fuziona în cadrul unui nou partid  care va purta titulatura ALDE, au anuntat viitorii lideri ai formatiunii, CALIN POPESCU TARICEANU si DANIEL CONSTANTIN in cadul unei conferinte de presa sustinuta joi.

CALIN POPESCU TARICEANU a anuntat ca ALDE isi propune sa candideze singur la ALEGERILE LOCALE si PARLAMENTARE din 2016, cand va incerca sa promoveze oameni noi care nu a avut legatura cu viata politica de pana in prezent.

TARICEANU a mai declarat jurnalistilor ca ALDE vrea sa reprezinte o noua alternativa, a treia, de pe scena politica autohtona.

CITESTE SI: PLR si PC au pus la punct ultimele detalii privind FUZIUNEA 

“Preconizam o forta plitica de centru-dreapta, de factura liberala, o forta politica care reprezinta o a treia optiune diferita fata de cea data de partidele devenite traditionale pe scena politica. Noul partid va fi denumit ALDE, adica Alianta Liberalilor si Democratilor. Va face parte din familia liberala europeana. Eu am primit deja o invitatie oficiala de la Bruxelles de a participa la congresul partidelor liberale europene care va avea loc saptamana viitoare. Ne dorim sa reprezentam altceva comparativ cu noul PNL care face politica dupa chipul si asemanare fostulu presedinte TRAIAN BASESCU, o politica axata pe puterea catuselor”, a declarat CALIN POPESCU TARICEANU, intr-o conferinta de presa alaturi de presedintele PC DANIEL CONSTANTIN.

Potrivit lui TARICEANU, democratia este ‘in regres’ in Romania deoarece drepturile si libertatile cetatenilor nu sunt aparate si noul partid vrea sa acapareze acest discurs. “Vrem sa fim acest partid, ne asumam aceasta misiune”, a declarat TARICEANU.

Sursa foto: realitatea.net