CALIN POPESCU TARICEANU, TRIMIS in JUDECATA de DNA

Presedintele Senatului, CALIN POPESCU TARICEANU, a fost trimis in judecata, joi, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in DOSARUL FERMA BANEASA in care mai sunt inculpati si afaceristul REMUS TRUICA si PRINTUL PAUL de ROMANIA.

CALIN POPESCU TARICEANU  este acuzat de marturie mincinoasa si de favorizare a faptuitorului, potrivit unui comunicat al DNA. Anterior, CALIN POPESCU TARICEANU avea calitatea de martor in acest dosar.DNA subliniaza ca, pe 15 aprilie, CALIN POPESCU TARICEANU a mintit sub juramant cu privire la “aspecte esentiale ale cauzei asupra carora a fost intrebat si nu a spus tot ce stie in legatura cu imprejurari esentiale”. Asta in contextul in care procurorii DNA cercetau retrocedarea catre printul Paul al Romaniei a unei suprafete din padurea Snagov si a fermei Baneasa.

Astfel, potrivit anchetatorilor, CALIN POPESCU TARICEANU a urmarit prin minciunile spuse “impiedicarea/ingreunarea tragerii la raspundere penala a inculpatilor cercetati in dosarul trimis in judecata”.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: realitatea