INCENDIAR CALIN POPESCU TARICEANU turnat de GABRIEL SANDU in DOSARUL MICROSOFT

CALIN POPESCU TARICEANU, fost premier si presedinte al Senatului, apare in deja explozivul DOSAR MICROSOFT. Acesta ar fi fost tinta unui DENUNT PENAL depus de fostul ministru al Comunicatiilor, GABRIEL SANDU, potrivit unor surse judiciare citate de postul  Romania TV.

DENUNTUL PENAL a fost facut saptamana trecuta, GABRIEL SANDU afirmand ca, in anul 2008, CALIN POPESCU TARICEANU ar fi primit MITA de mai multe milioane de euro pentru a prelungi contractul de achizitie de licente MICROSOFT. Acest lucru s-a facut prin doua hotarari de Guvern si doua acte aditionale la contractul semnat initial.

CITESTE SI: Gabriel Sandu sustine ca i-ar fi dat 300.000 de euro lunar lui Emil Boc. Reactia fostului premier

Valoarea contractului incheiat cu compania Fujitsu Siemens era de 30.000.000 dolari, iar actele au fost semnate de fostul ministru al Economiei si Finantelor, VARUJAN VOSGANIAN si de un fost ministru al Comunicatiilor, BORBELY KAROLY.

O parte din banii primiti ca MITA ar fi fost folositi de catre CALIN POPESCU TARICEANU pentru finantarea campaniei electorale din 2008, suma fiind remisa cu doar doua saptamani inainte de alegeri. Fostul ministru GABRIEL SANDU a inceput sa colaboreze cu procurorii si, ca rasplata, a fost eliberat din arestul preventiv si plasat in AREST la DOMICILIU. GABRIEL SANDU i-a mai denuntat la DNA pe EMIL BOC si VASILE BLAGA.

CITESTE SI: Marturie INCENDIARA in DOSARUL MICROSOFT: GABRIEL SANDU a turnat toata conducerea PDL 

Sursa foto: rtv.net