Calin Popescu Tariceanu, un fel de James Bond al politicii romanesti

Calin. Calin Popescu. Calin Popescu Tariceanu! Presedintele Senatului este un fel de James Bond al politicii autohtone.

Carismatic precum eroul filmelor de actiune care au captivat de-a lungul deceniilor atentia cinefililor din lumea intreaga, Calin Popescu Tariceanu este un altfel de spion. Unul inteligent, plin de sarm, lesinat dupa functii inalte si inclinat spre tradare. Spre deosebire de comandorul Bond, damboviteanul Tariceanu nu stie ce inseamna cuvintele loialitate, sinceritate si mai ales, demnitate.

La capitolul asemanari intre cei doi am putea vorbi de pasiunea pentru masini, motociclete si viteza, dar si pentru reprezentantele sexului frumos, cu amendamentul ca Bond isi petrecea doar cateva nopti in compania femeilor frumoase, in timp ce Tariceanu a incercat (n.n. si probabil a reusit) sa sa insoare cu toate cele care i-au picat cu tronc!

Cand vine vorba de deosebiri este inutil sa va aducem aminte care era atitudinea comandorului de la MI6 fata de regina Marii Britanii, spre deosebire de Tariceanu care a asteptat doar un semn din partea premierului social democrat Victor Ponta pentru a se lepada de credinta liberala pentru postul (efemer) de sef al Senatului.

Citeste si: Gorilele social democratului Nicusor Constantinescu se iau la tranta cu presa

In plus trebuie amintit si acel puci pus la cale de acelasi Tariceanu, o lovitura interna care s-a demostrat a fi un esec lamentabil in care a crezut doar ciudatul visator Sorin Iliesiu din Sibiu. In conditiile in care, cu doi tradatori nu poti face un partid, Tariceanu bantuie si acum prin teritoriu in incercarea de a baga zazania intre liberali.

Dovada lipsei de coloana vertebrala a iesit la iveala, definitiv si irevocabil, in momentul in care Calin Popescu Tariceanu a declarat ca va hotari daca va candida la alegerile prezidentiale numai dupa ce va cere sfatul boss-ilor de la Centru, dintre care ii amintim doar pe Ponta, Sarbu si Dragnea.

Partea proasta este ca Mircea “Mihaela, dragostea mea” i-a retezat elanul cu iz de Cotroceni lui Tariceanu dupa ce a declarat ca fostul pseudo-liberal nu va fi niciodata candidatul PSD-ului la prezidentiale.

Asa ca, domnul Calin Popescu Tariceanu va ramane doar cu asemanarile, mult prea generoase de altfel, cu James Bond si cam atat…..

Sursa foto: dcnews.ro