HOTARAREA privind votul in cazul DAN SOVA a fost PUBLICATA in MONITORUL OFICIAL

Proiectul de HOTARARE al Senatului in cazul DAN SOVA, redactat marti de catre senatorii juristi, a fost transmis conducerii Senatului, urmand ca presedintele acestui for, CALIN POPESCU TARICEANU, sa SEMNEZE documentul si sa il transmita Monitorului Oficial spre publicare.

UPDATE 18.39: HOTARAREA Senatului privind votul in cazul DAN SOVA a fost PUBLICATA la MONITORUL OFICIAL.

UPDATE 16.26: Hotararea privind votul plenului in cazul DAN SOVA a fost semnata de CALIN POPESCU TARICEANU si a trimis-o catre MONITORUL OFICIAL pentru a fi publicata.

UPDATE 15.03: Presedintele comisiei juridice, liberalul CATALIN BOBOC a anuntat, miercuri, ca PNL are pregatita contestatia pe care o va depune la Curtea Constitutionala, imediat dupa ce hotararea Senatului privind votul in cazul DAN SOVA va fi publicata in Monitorul Oficial.

Presedintele comisiei juridice a precizat ca, in opinia sa, Biroul Permanent a decis ”in mod eronat” sa mandateze pe presedintele Senatului sa semneze proiectul de hotarare al comisiei juridice.

El a precizat ca HOTARAREA privind votul din 25 martie se afla mentionata si in stenograma sedintei in care s-a decis respingerea cererii DNA pentru incuviintarea retinerii si arestarii preventive a lui DAN SOVA si ca ceea ce trebuia Senatul sa faca era ca, prin intermediul Departamentului legislativ, sa redacteze acea hotarare, care mai apoi sa fie semnata de CALIN POPESCU TARICEANU si trimisa la Monitorul Oficial.

Potrivit lui Boboc, Senatul se afla, in acest moment, intr-o ”situatie nemaintalnita”.

Presedintele comisiei juridice a anuntat ca PNL are pregatita contestatia catre Curtea Constitutionala, pe HOTARAREA ce urmeaza sa fie publicata in Monitorul Oficial si ca exista si semnaturile pentru acest demers.

”Asteptam ca hotararea sa fie publicata in Monitorul Oficial si Curtea va decide”, a spus CATALIN BOBOC.

UPDATE 13.59: HOTARAREA redactata de Comisia juridica a Senatului privind votul plenului in cazul DAN SOVA a fost APROBATA, miercuri, in Biroul Permanent si va fi trimisa spre publicare in Monitorul Oficial, a anuntat CALIN POPESCU TARICEANU.

Presedintele Senatului a precizat ca a intrunit Biroul Permanent intr-o scurta sedinta, pentru a lua act de proiectul de HOTARARE care a fost redactat de Comisia juridica.

“In Biroul Permanent am luat acest de acest proiect si l-am si votat, l-am adoptat si sigur ca il trimitem spre publicare la Monitorul Oficial”, a spus CALIN POPESCU TARICEANU.

Articolul acestei HOTARARI prevede ca se “constata ca nu au fost intrunite conditiile cerute de art. 24 alin. (4) din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si senatorilor si de art. 173 din Regulamentul Senatului, pentru a incuviinta retinerea si arestarea preventiva” a senatorului DAN SOVA.

CALIN POPESCU TARICEANU a subliniat ca nu este vorba despre o HOTARATE noua, ci, conform deciziei Curtii Constitutionale, de formalizarea HOTARARII care s-a luat in data de 25 martie.

”E vorba despre redactarea hotararii pe care Curtea a considerat ca Senatul a luat-o prin votul pe care il cunoasteti, in data de 25 martie, in cazul solicitarii de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a unui membru al Senatului”, a explicat CALIN POPESCU TARICEANU.

Intrebat de ce a fost nevoie de convocarea unei noi sedinte de Birou Permanent, presedintele Senatului a aratat ca ”a trebuit sa tina cont de toate elementele de legalitate”.

CALIN POPESCU TARICEANU a explicat ca raspunsul comisiei juridice a fost facut catre Biroul Permanent. ”Cel care trebuia sa ia acest de acest lucru era Biroul Permanent. Ca atare, am convocat Biroul Permanent”, a spus el.

Intrebat cum poate Biroul Permanent sa adopte un proiect de HOTARARE, in conditiile in care doar plenul adopta hotarari, presedintele Senatului a replicat: ”Biroul permanent nu adopta hotarari. Conform deciziei Curtii Constitutionale, Senatul s-a conformat prin redactarea hotararii luata in 25 martie. Nu e vorba despre o noua hotarare ci doar de redactarea ei”.

CALIN POPESCU TARICEANU a mai spus ca HOTARAREA Senatului are data de adoptare 25 martie si data de publicare 22 aprilie si a adaugat ca acest document va avea semnatura sa.

Potrivit lui CALIN POPESCU TARICEANU, nu se impune convocarea Biroului permanent al Senatului intr-o sedinta si nici exprimarea unui vot in plen cu privire la acest proiect de HOTARARE, prin care se constata ca, in urma votului din data de 25 martie, nu au fost indeplinite conditiile pentru incuviintarea retinerii si arestarii senatorului DAN SOVA.

Citeste si: Comisia juridica a Senatului va trimite la Biroul Permanent un PROIECT DE HOTARARE prin care se constata REZULTATUL VOTULUI in cazul DAN SOVA

CALIN POPOESCU TARICEANU a adaugat ca proiectul de HOTARARE, odata semnat, ar putea fi inaintat Monitorului Oficial in cursul zilei de miercuri.

Comisia juridica a Senatului a decis marti ca, la solicitarea Biroului permanent, sa redacteze un proiect de HOTARARE prin care se constata ca, in urma votului exprimat in 25 martie, nu au fost indeplinite conditiile necesare pentru incuviintarea cererii de retinere si arestare preventiva a senatorului DAN SOVA.

Citeste si: ZEGREAN despre hotararea SENATULUI in cazul SOVA: Hotararile Curtii sunt OBLIGATORII

Proiectul de HOTARARE stipuleaza ca “nu au fost intrunite conditiile cerute de art. 24 alin. 4 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si senatorilor si de art. 173 din Regulamentul Senatului pentru a incuviinta retinerea si arestarea preventiva a senatorului Sova Dan-Coman” si a fost adoptat de catre senatorii juristi cu sase voturi pentru si cinci voturi impotriva.

Sursa foto: obiectiv.info