Senatul a RESPINS PROIECTUL DE HOTARARE pentru CONSTATAREA REZULTATUTLUI VOTULUI in cazul DAN SOVA

SENAT, VOT, LEGE, INCOMPATIBILITATI, CALITATE DE PARLAMENTAR, FUNCTII CONDUCERE, SOCIETATI COMERCIALE, BANCI, ASIGURARI

Presedintele Senatului, CALIN POPESCU TARICEANU, a anuntat, luni, ca va supune in sedinta de plen un PROIECT DE HOTARARE pentru a atesta REZULTATUL VOTULUI dat de senatori in privinta solicitarii DNA pentru retinerea si arestarea lui DAN SOVA.

UPDATE 19.20: Senatul a RESPINS, luni, PROIECTUL DE HOTARARE propus de Biroul permanent in vederea CONSTATARII REZULTATUL VOTULUI pe care senatorii l-au exprimat, in data de 25 martie, cu privire la cererea de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a senatorului DAN SOVA.

Senatorii au RESPINS aceasta Hotarare cu 68 de voturi impotriva, 43 de abtineri si doua voturi pentru.

Potrivit textului PROIECTULUI DE HOTARARE propus de catre Biroul Permanent, se constata ca “in urma votului exprimat in sedinta Senatului din data de 25 martie 2015, nu au fost intrunite conditiile cerute de art. 24, alin. 4 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor, (…) si de art. 173 din regulamentul Senatului, aprobat prin Hotararea Senatului nr. 28/2005, cu modificarile si completarile ulterioare, in vigoare la data de 25 martie 2015, pentru a incuviinta retinerea si arestarea preventiva a senatorului Sova Dan-Coman”.

CALIN POPESCU TARICEANU a explicat ca senatorii nu au votat inca o hotarare care sa ateste REZULTATUL VOTULUI.

Citeste si: DNA da ULTIMATUM SENATULUI. RASPUNSUL senatorilor. UPDATE

“Vom supune in sedinta de azi (luni – nr.r) un proiect de hotarare prin care se atesta rezultatul votului din 25 martie in cazul senatorului Dan Sova. In 25 martie a fost votata cererea de incuviintare a retinerii si arestarii, nu a fost votata o hotarare care sa ateste rezultatul votului”, a explicat CALIN POPESCU TARICEANU.

Citeste si: CCR a publicat MOTIVAREA DECIZIEI in cazul DAN SOVA: Senatul este OBLIGAT sa REDACTEZE HOTARAREA

In 25 martie, solicitarea DNA in cazul DAN SOVA nu a fost aprobata, fiind 79 de voturi “pentru”, 67 “impotriva” si cinci abtineri, pentru aprobare fiind necesare 85 de voturi favorabile. Rezultatul oficial al votului senatorilor in cazul cererii DNA vizandu-l pe DAN SOVA a fost anuntat in plen, Senatul neincuviintand arestarea preventiva a acestuia, ca urmare a faptului ca nu a fost intrunit votul majoritatii.