CALIN POPESCU TARICEANU si-a anuntat revenirea in PNL

Calin Popescu Tariceanu

CALIN POPESCU TARICEANU si-a anuntat revenirea in PNL. Fostul liberal a declarat ca a accepat propunerea lui Adrian Stef, prim-vicepresedintele PNL Satu Mare, de a reveni in PNL. 

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat, joi, ca a acceptat propunerea PNL Satu Mare de a reveni in partid. „Am spus mereu ca sunt dispus sa revin in PNL, demisia a fost un gest extrem de protest, doresc un scor cat mai bun PNL, accept invitatia de a reveni in PNL”, a declarat Calin Popescu-Tariceanu intr-o conferinta de presa sustinuta la Satu Mare.

Citeste si: Ce spune Antonescu despre revenirea lui Tariceanu in PNL

Totusi, presedintele interimar al organizatiei PNL Satu Mare, Virgil Enatescu, a precizat intr-un comunicat de presa ca nu a invitat si nu accepta primirea lui Calin Popescu-Tariceanu in organizatia pe care o conduce. VEZI AICI DETALII

Virgil Enatescu precizeaza, intr-un comunicat, ca, in calitatea pe care o detine, nu a invitat si nu accepta primirea lui Calin Popescu-Tariceanu in organizatia liberala. 

“La Satu Mare, ca presedinte interimar al Organizatiei Judetene Satu Mare, nu am invitat si nu accept primirea lui Calin Popescu-Tariceanu in organizatia noastra. Mentionez ca aici sunt probleme foarte mari din cauza diversiunii”, mentioneaza Virgil Enatescu, in comunicatul transmis joi de PNL. 

Vezi aici pozitia presedintelui PNL Satu Mare

“Am luptat, lupt si voi lupta impotriva divizarii PNL la nivel national. Nici cei din Organizatia Satu Mare nu sunt toti de acord cu primirea lui Tariceanu in organizatia noastra”, continua el. Virgil Enatescu mai spune ca nu este de acord “cu pastrarea si relansarea USL la Satu Mare si de la Satu Mare”.

Tariceanu se afla la Satu Mare pentru a sustine candidatura lui Ovidiu Silaghi la alegerile partiale de duminica pentru un colegiu de deputat. Desi initial desemnat candidatul PNL, recent Silaghi a demisionat din partid si a devenit candidatul PSD-UNPR-PC.

Purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, a declarat, joi, ca stirea privind reinscrierea lui Calin Popescu-Tariceanu in PNL, venita de la Satu Mare, reprezinta o actiune diversionista a PSD, care intentioneaza sa mascheze citirea in plenul Parlamentului a motiunii de cenzura.

Calin Popescu Tariceanu si-a anuntat, in 26 februarie, demisia din PNL. El facea parte din organizatia PNL Sector 1. Tariceanu mentiona atunci ca in cursul acelei zile i-a telefonat presedintelui PNL, Crin Antonescu, “sa accepte reluarea discutiilor cu premierul, in sensul continuarii USL”, raspunsul acestuia fiind negativ.

In 11 martie, Calin Popescu Tariceanu a fost ales in functia de presedinte al Senatului, obtinand 93 de voturi, el fiind sustinut de grupurile PSD, PC si UDMR.

In 6 mai, Calin Popescu-Tariceanu a transmis o “scrisoare deschisa catre liberali”, in care spunea ca el crede ca “prezenta PNL in Guvernul USL e mandatul pe care alegatorii l-au dat in 2012” si ca directia pe care o va urma PNL trebuie decisa in cadrul unui Congres extraordinar organizat imediat dupa alegerile din 25 mai.

El mentiona ca, “in urma discutiilor avute in ultimul timp cu multi colegi liberali”, crede in necesitatea unei componente liberale in actul de guvernare.

Tariceanu opina de asemenea, in aceasta scrisoare deschisa, ca “sunt vremuri complicate” pentru PNL, dar si pentru conducerea acestuia, ca “este clar ca s-a pierdut busola” si ca “asistam la instaurarea haosului la nivelul conducerii actuale”.

In 19 mai, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, dupa sedinta Birourilor Permanente reunite in care s-a stabilit calendarul dezbaterii motiunii de cenzura, ca s-a abtinut la vot pentru ca nu a vrut sa incline balanta intr-o directie sau alta, din calitatea sa de indepedent.

Fostul premier din perioada 2004-2008, membru fondator al PNL, a detinut functia de presedinte al PNL intre februarie 2005 si martie 2009. De asemenea, a fost presedinte interimar al PNL si copresedinte al Aliantei Dreptate si Adevar – D.A. intre octombrie 2004 si februarie 2005.

In perioada 1993-2004, Tariceanu a fost vicepresedinte al Partidului National Liberal, iar intre 1990 si 1992 secretar executiv al PNL.