Calin Potor, deputatul care anuntase ca va vota, din PNL, Guvernul Ponta 3, s-a inscris in PSD

Deputatul de Alba Calin Potor, care anuntase, cand inca era membru PNL, ca va vota Guvernul Ponta 3, deoarece vrea ca promisiunile USL facute in campania electorala sa fie duse mai departe, s-a inscris in PSD, sustinand ca a fost exclus din randul liberalilor.

Deputatul Calin Potor si-a anuntat, joi, intr-o conferinta de presa, inscrierea in PSD, el motivand ca a facut acest lucru intrucat direste continuarea proiectelor si promisiunilor facute de USL pentru cetatenii din Alba care l-au votat, transmite corespondentul Mediafax.

“Era firesc sa continui ce am inceput si ma refer la promisiunile facute in campania electorala: sa sustin un program de guvernare al USL, sa-l sustin ca premier al Romaniei pe Victor Ponta si ca presedinte pe Crin Antonescu. Era firesc sa raman in echipa care poate sa asigure cetatenilor lucrurile pe care le-am promis in campania electorala”, a spus Potor.

Citeste si: Iohannis considera ca Guvernul Ponta 3 este rezultatul bunei colaborari dintre Ponta si Basescu

Parlamentarul a adaugat ca nu si-a dat demisia din PNL, ci a fost exclus din PNL.

“Lucrurile sunt clare. Am fost exclus din PNL. Se observa declaratiile din ultima vreme ale liderilor organizatiei din Alba. Nu m-au contactat si nu au incercat sa stea de vorba cu mine. Drept urmare, am inteles un lucru evident, si anume decizia lor de a ma exclude din PNL”, a afirmat Potor.

La randul sau, presedintele PSD Alba, deputatul Ioan Darzu, a declarat, in cadrul aceleiasi conferinte de presa, ca Potor “este primit cu bratele deschise in marea familie social-democrata”.

Darzu a adaugat ca Potor va primi, conform statutului, functia de vicepresedinte al PSD Alba si vicepresedinte al PSD Alba Iulia.

Pe de alta parte, vicepresedintele PNL Alba, Florin Roman, a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX, ca deputatul Calin Potor nu a fost exclus din PNL si conducerea centrala a PNL a recomandat chiar organizatiei judetene sa aiba o discutie cu parlamentarul dupa ce acesta a votat noul Guvern Ponta, si nu sa propuna o masura de sanctionare.

Roman a spus ca, dupa anuntul facut de Calin Potor, organizatia PNL Alba Iulia, din care deputatul facea parte, va propune conducerii centrale a formatiunii sa constate incetarea calitatii de membru PNL a lui Calin Potor.

“Calin Potor nu putea fi dat afara din partid decat de Delegatia Permanenta a PNL, pentru ca este parlamentar. Nu exista o asemenea decizie”, a spus Roman.

Marti, deputatul PNL de Alba Calin Potor declara corespondentului MEDIAFAX ca va vota in Parlament noul Guvern Ponta si ca ia in calcul varianta plecarii din partid la PSD, deoarece doreste sa fie duse mai departe promisiunile USL facute in campania electorala.

In replica, vicepresedintele PNL Alba, Florin Roman, afirma ca deputatul Calin Potor va fi exclus din partid, intrucat “momentul este foarte bun pentru a scapa de fripturisti si traseisti”.

Foto: Realitatea TV