CALL-CENTER pentru semnarea PROBLEMELOR legate de urbanism, constructii, protectia patrimoniului si protejarea mediului

Cetatenii au la dispozitie din aceasta luna un call-center care le ofera consultanta de specialitate in urbanism, constructii, protectia patrimoniului si protejarea mediului, a anuntat Asociatia Salvati Bucurestiul.

Potrivit sursei citate, cetatenii se pot adresa call-center-ului on-line, prin intermediul site-ului juristurban.ro, telefonic sau prin e-mail. Modalitatile de rezolvare a situatiilor vor ramane intr-o baza de date pentru a constitui modele pentru rezolvarea problemelor similare. Incepand cu luna ianuarie a anului viitor, in Bucuresti, Cluj-Napoca si Iasi vor functiona centre de resurse locale in care cetatenii isi vor putea prezenta direct cazurile. Totodata, pe site va fi realizata o baza de date cu modele de actiuni in instanta si cu hotarari judecatoresti in domeniile urbanism, constructii, protectia patrimoniului si protejarea mediului.

Citeste si: Primaria Sectorului 3, OBIGATA sa DEMOLEZE un bloc de ZECE ETAJE

Call-center-ul a fost realizat in cadrul proiectului “Instrumente pentru accesul la justitie al ONG-urilor”, care a fost lansat miercuri de Asociatia Salvati Bucurestiul.

Proiectul mai prevede organizarea a trei traininguri de cate doua zile in luna ianuarie, in Bucuresti, Cluj-Napoca si Iasi. La acestea, ONG-urile si cetatenii care se inscriu vor fi initiati in legislatia specifica acestor domenii si in procedurile specifice proceselor in instanta.

Citeste si: ONG-urile vor prezenta delegatiei pentru MCV neregulile administratiei bucurestene

In continuare, zece ONG-uri vor fi selectate si vor fi indrumate in a intocmi si desfasura cate doua procese in instanta.

Proiectul “Instrumente pentru accesul la justitie al ONG-urilor” este realizat de Asociatia Salvati Bucurestiul in parteneriat cu Asociatia PlusMinus din Cluj-Napoca, Asociatia Mai Bine din Iasi, Asociatia pentru Relatii Comunitare si de societatea de avocatura Dobrinescu Dobrev. Proiectul este finantat prin granturile SEE, 2009-2014, in cadrul Programului Fondului ONG in Romania.

Sursa foto: ziare.com