Calugarii de la Athos se vor ruga la Sfanta Liturghie pentru Gigi Becali. Au primit unda verde de la Patriarhia Romana

Calugarii veniti de la Muntele Athos pentru a-l sustine pe Gigi Becali au primit, sambata, unde verde de la Patriarhia Romana pentru a participa duminica la Sfanta Liturghie ce va fi oficiata la biserica Penitenciarului Rahova.

Reprezentantii Patriarhiei sustin ca si-au dat acordul pentru ca grupul de calugari sa poata participa la slujba, in conditiile in care si Administratia Nationala a Penitenciarelor va fi de acord.

“Patriarhia Romana a primit, sambata dupa-amiaza, o solicitare din partea grupului de calugari de la Sfantul Munte Athos pentru a li se permite sa participe, duminica, la slujba Sfintei Liturghii de la biserica Penitenciarului Rahova. Dupa ce a analizat cererea, Patriarhia si-a dat acordul, astfel ca grupul de calugari va putea participa la slujba, in conditiile in care si Administratia Nationala a Penitenciarelor va fi de acord”, a declarat purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, preotul Constantin Stoica, citat de agentiile de presa.

Patriarhia Romana mai sustine ca orice preot sau monah care intentioneaza sa slujeasca intr-o biserica din reteaua Administratiei Nationale a Penitenciarelor trebuie sa trimita o solicitare scrisa cu mult timp inainte la ANP, potrivit legislatiei in vigoare si protocolului dintre Ministerul Justitiei si Patriarhia Romana.

Reamintim ca 10-12 calugari au sosit, sambata, la Bucuresti, pentru a-l sustine pe Gigi Becali, cel care i-a ajutat cu bani in mai multe randuri. Calugarii au cerut sa il vada pe Gigi si sa se roage pentru el la slujba care va avea loc duminica la biserica inchisorii.

Foto: Wowbiz