Cambodgia. „Tovarășul Duch”, fost comandant al Khmerilor Roșii, a murit

Kaing Guek Eav, cunoscut drept „tovarășul Duch”, fost comandant al Khmerilor Roșii condamnat pentru crime împotriva umanității în Cambodgia, a murit, a anunțat un reprezentant al tribunalului susținut de ONU.

”Tovarășul Duch” ispășea o pedeapsă pe viață, după ce a fost condamnat de o instanță susținută de ONU. Acesta a condus celebra închisoare Tuol Sleng, unde mii de oameni au fost torturați și uciși la sfârșitul anilor 1970, informează BBC News.

Kaing Guek Eav a devenit primul lider senior al Khmerilor Roșii condamnat de un tribunal susținut de ONU, înființat în capitala cambodgiană Phnom Penh. El a fost condamnat la închisoare pe viață în 2012.

Kaing Guek Eav a murit miercuri, la vârsta de 77 de ani, a spus un purtător de cuvânt al tribunalului, fără a fi oferite detalii despre cauza morții, însă era cunoscut faptul că era bolnav de mai mulți ani.

„Tovarășul Duch” a condus închisoarea S-21 din Phnom Penh, cunoscută și sub numele de Tuol Sleng, cel mai cunoscut loc de tortură din timpul regimului Khmerilor Roșii. Acolo și-au găsit srârșitul mai mult de 15 mii de oameni.

Sursa foto: BBC News