Cambridge Analytica planificase lansarea unei monede digitale

Cambridge Analytica intenționa să strângă bani prin emiterea unei monede digitale înainte de a se implica într-un scandal privind folosirea necorespunzătoare a datelor de pe Facebook, informează Reuters.

Sursele Reuters afirmă că oficialii Cambridge Analytica s-au consultat cu o firmă care oferă consultanță companiilor cu privire la modul de structurare a ofertelor inițiale de crypto monede (ICO). Deși nu se știe dacă firma de consultanță în domeniul analizei datelor continuă să urmărească planurile de dezvoltare a unei monede digitale, un purtător de cuvânt a declarat pentru Reuters că firma intenționează să utilizeze Blockchain pentru a asigura date online:

Citește și: MASTERCARD A ANGAJAT MAI MULȚI SPECIALIȘTI ÎN TEHNOLOGIA BLOCKCHAIN

“Înainte de controversa Facebook, am încercat să dezvoltăm o serie de tehnologii pentru a ajuta persoanele fizice recupera datele lor personale de la entități corporative și să aibă o transparență deplină și controlul asupra modului în care datele lor personale sunt utilizate. Exploram mai multe opțiuni pentru ca oamenii să gestioneze și să genereze venituri din datele lor personale, inclusiv tehnologia Blockchain “.

Cambridge Analytica a lucrat la campania din 2016 a președintelui american Donald Trump și a fost recent examinată intens după ce s-a aflat că firma a obținut acces ilegal la datele utilizatorilor Facebook. Potrivit surselor, firma a adunat informații private din profilurile a peste 50 de milioane de utilizatori ai rețelei de socializare. Atât Congresul SUA, cât și Parlamentul britanic l-au chestionat pe directorul executiv Alexander Nix despre activitățile firmei.

ICO –urile au devenit un mijloc popular pentru firme de a strânge capital. În acest an, serviciul popular de mesagerie criptat Telegram a ridicat 850 milioane de dolari în a doua rundă a ICO pentru a sprijini dezvoltarea aplicației Telegram messenger și a propriei sale platforme Blockhain Telegraph Open Network.