Camelia Fercu, directoarea Scolii 10: S-a decis desfacerea disciplinara a contractului de munca pentru Dana Blandu

Camelia Fercu, directoarea Scolii nr. 10 din Bucuresti, a anuntat, vineri, ca membrii Consiliului de Administratie (CA), reuniti in sedinta, au decis in unanimitate desfacerea disciplinara a contractului de munca a invatatoarei Dana Blandu si intocmirea unui plan de masuri pentru combaterea unor astfel de cazuri.

Directoarea inca in functie a Scolii nr. 10 a mai spus ca s-a decis si sesizarea Parchetului cu privire la cazul invatatoarei Dana Blandu.

“Avand in vedere evenimentele petrecute in Scoala gimnaziala Maria Rosetti, Consiliul de Administratie s-a intrunit in data de 10 ianuarie si a hotarat desfacerea contractului de munca pentru invatatoarea Dana Blandu, conform art 280/2 din Legea educatiei 1/2011 si desfacerea disciplinara a contractului de munca. Totodata, s-a decis sesizarea Parchetului”, a declarat directorul scolii.

Reamintim ca invatatoarea Dana Blandu, acuzata ca cerea bani de cadouri de la parinti, a fost demisa, vineri, de Consiliul de Administratie de la Scoala nr. 10 Maria Rosetti din Bucuresti. 

Desfacerea contractului de munca a invatatoarei Dana Blandu vine dupa o sedinta a Consiliului de Administratie care a durat mai bine de o ora, la care au participat inclusiv reprezentanti ai primariei, ai Consiliului Local, dar si secretarul de stat in Ministerul Educatiei, Gabriel Ispas. Deocamdata nu se stie daca Dana Blandu a fost demisa doar de la clasa la care s-a facut inregistrarea video, sau si din Scoala 10 sau din invatamant.

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, va sustine o conferinta de presa la ora 14.00.

Ieri, directoarea Scolii 10 a fost inlocuita, inainte ca ISMB sa decida inlocuirea sa, ea a ales sa-si dea demisia incepand cu data de 13 ianuarie. Ramane de vazut.

De precizat ca politistii Sectiei 6 audiaza, vineri, aproximativ 20 de parinti ai copiilor din clasa invatatoarei de la Scoala 10 din Capitala, acuzata ca cerea bani de cadouri de la parinti, potrivit unor surse din Politie.

Potrivit surselor citate, la sediul Sectiei 6 Politie vor fi chemati pentru audieri, in zile urmatoarele, aproximativ 20 de parinti, pentru ca, in urma discutiilor cu acestia, anchetatorii sa stabileasca daca invatatoarea Dana Blandu, care a cerut bani pentru cadourile ce urmau sa fie date de sarbatori unor angajati ai scolii nr. 10 “Maria Rosetti”, ar fi primit astfel foloase necuvenite.

La sediul Sectiei 6 Politie a venit, vineri dimineata, mama unuia dintre elevii din clasa invatatoarei Dana Blandu, urmand ca, in aceeasi zi, in fata politistilor sa se prezinte si parintii altor doi copii.

Audierile la Sectia 6 Politie au inceput joi, cand au fost sa dea declaratii femeia care a inregistrat-o pe invatatoare atunci cand cerea bani pentru cadouri si tatal altui copil.

Femeia a venit la politie de bunavoie, fara ca in prealabil sa fie citata, dupa ce, joi, politisti ai Sectiei 6 au mers la domiciliul acesteia si i-au cerut sa puna la dispozitia anchetatorilor inregistrarile video si audio pe care le avea cu invatatoarea Dana Blandu.

Celalalt parinte care a fost, joi, la Sectia 6 Politie, le-a povestit anchetatorilor cum cerea invatatoarea Dana Blandu sumele respective si cum sugera parintilor sa-si inscrie copiii la after school-ul ei.

Foto: Evz.ro