Camera bebelușului: cum faci un mediu cât mai plăcut și sănătos?

Dacă tocmai ai aflat că e pe drum un nou membru al familiei, atunci ar trebui deja să te gândești cum vei amenaja camera bebelușului. Este o activitate pe cât de plăcută, pe atât de stresantă pentru viitorii părinți care aud din toate părțile sfaturi despre cum trebuie să arate mediul în care își va petrece nou-născutul primele luni din viață. Așa că, te sfătuim să îți faci un ceai cald sau o cafea delicioasă și să parcurgi atent informațiile de mai jos pentru că îți vor aduce claritate și inspirație.

Temperatura și umiditatea, lucrurile cele mai importante din camera unui bebeluș

Degeaba ai ales cea mai frumoasă mobilă pentru camera bebelușului, ai pictat pereții și ai așezat cele mai frumoase poze din sarcină pe polițele de pe perete, dacă nu ai te-ai documentat asupra celor mai importanți factori care contribuie la un mediu plăcut și sănătos pentru copil: temperatura și umiditatea. Știm că e tentant să apeși pe termostat și să duci temperatura la minim 25 de grade, gândindu-te că cel mic are nevoie de căldură. Dacă faci această greșeală, primele săptămâni din viața bebelușului ți le vei petrece întrebându-te de ce are un somn atât de agitat. Medicii pediatri recomandă ca în camera bebelușului să fie o temperatură cuprinsă între 20 și 22 grade Celsius. Da, chiar și în mijlocul iernii.

Un alt element la care trebuie să fii atent este nivelul de umiditate optima in casa (specialiștii recomandă 55%). Dacă aerul este prea uscat, produce iritații la nivelul gâtului și al ochilor – primul semn care ar trebui să îți dea de gândit în acest sens este tusea bebelușului. Dacă umiditatea este prea mare, mediul favorizează dezvoltarea mucegaiurilor și a reacțiilor alergice. Poți folosi un umidificator cu purificator aer integrat, pentru a fi sigur că cel mic este ferit de acțiunea alergenilor.

Alte lucruri de luat în considerare atunci când amenajezi camera bebelușului

În procesul de amenajare a camerei bebelușului te poți pierde în multe detalii din dorința de a obține cel mai frumos spațiu pentru noul membru al familiei. Ca să nu ajungi în situația în care trebuie să reamenejzi camera, ar fi bine să iei în considerare următoarele lucruri:

Dacă urmezi aceste sfaturi, vei obține nu doar un mediu plăcut și confortabil pentru cel mic, ci și sănătos, un mediu în care va crește de la o zi la alta cât ai clipi.