Camera Deputatilor a luat act de incetarea mandatului lui Stefan Bucur Stoica, declarat incompatibil de ANI

Plenul Camerei Deputatilor a luat act, luni, de incetarea mandatului deputatului PDL Stefan Bucur Stoica, declarat incompatibil de Agentia Nationala de Integritate (ANI). Urmeaza ca deputatii sa se pronunte asupra vacantarii acestui post.

Deputatii urmeaza sa voteze o hotarare privind vacantarea postului lui Stefan Bucur Stoica, in timp ce parlamentarul contesta procedura si declara ca isi va cauta dreptatea in justitie.

Stefan Bucur Stoica (PDL) a sustinut in plen ca punerea pe ordinea de zi a sedintei a unui proiect de hotarare privind vacantarea postului sau de deputat “nu are temei juridic” pentru ca deputatii din Comisia Juridica nu si-au exprimat punctul de vedere in acest caz. Stoica a me mentionat ca Regulamentul Camerei si Statutul deputatilor prevad ca in caz de incompatibiliate este necesar “un vot secret cu bile”.

Stefan Bucur Stoica a mai spus ca in calitatea de deputat nu s-a aflat in nicio situatie de incompatibilitate si ca hotararea ICCJ privind incompatibilitatea sa se refera la o situatie anterioara mandatului de deputat, in 2011, cand a fost declarat incompatibil pentru ca era consilier judetean si director al unei directii regionale de drumuri si poduri. “E un caz anterior mandatului de deputat”, a adaugat Stoica, precizand ca-si va cauta “dreptatea in justitie”. 

Mondo News iti recomanda si: Conducerile Camerelor, avertizate de ANI in cazurile AKOS MORA si STEFAN STOICA

Si alti deputati ai PDL, printre care Cezar Preda si Constantin Dascalu, au sustint ca plenul ar fi trebui intai sa se pronunte asupra incompatibilitatii deputatului Stoica. insa dupa pledoarii in acest sens, la tribuna Parlamentului a venit liderul grupului parlamentar al PDL, Tinel Gheorghe, care a precizat ca parlamentarii PDL vor sustine proiectul de vacantare a postului de deputat si niciodata nu vor bloca accesul la justitie.

Potrivit Agentiei Nationale de Integritate, Stefan Bucur Stoica, fost consilier judetean in CJ Dolj, s-a aflat in stare de incompatibilitate intrucat a exercitat, simultan, si calitatea de director al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Craiova din cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit printr-o decizie definitiva ca Stefan Bucur Stoica s-a aflat in incompatibilitate.