Camera Deputatilor a votat LEGEA “Dai casa bancii si SCAPI DE DATORIE”

Plenul CAMEREI DEPUTATILOR a adoptat miercuri, cu 233 de voturi “PENTRU”, un vot “IMPOTRIVA” si o abtinere, proiectul de lege privind DAREA IN PLATA A UNOR BUNURI IMOBILE in vederea stingerii OBLIGATIILOR ASUMATE PRIN CREDIT.

Proiectul de lege prevede ca debitorul are dreptul sa stinga creditul ipotecar prin transmiterea catre creditor a dreptului de proprietate asupra bunului imobil ipotecat in favoarea creditorului, fara a mai plati altceva.

CITESTE SI: PROIECTUL PRIVIND DAREA IN PLATA A BUNURILOR IMOBILIARE A PRIMIT RAPORT FAVORABIL DIN PARTEA COMISIEI JURIDICE

Conditiile care trebuie indeplinite pentru stingerea in acest mod a datoriilor sunt: intre parti s-a incheiat un contract de credit, iar bunul oferit in plata este un bun imobil ipotecat in favoarea creditorului in vederea garantarii executarii obligatiilor asumate prin contractul de credit.

Initiatorul proiectului de lege, deputatul PNL Daniel Zamfir, a declarat ca proiectul vine in ajutorul celor 800.000 de familii care nu mai pot sa-si plateasca ratele la banca pentru ca salariile lor sunt mai mici decat erau cand au contractat imprumutul.

Sursa foto: facebook RAZVAN MIRONESCU