Comisia juridica trebuie sa prezinte pana luni raportul in cazul FLORIN POPESCU

Camera Deputatilor se va reuni joi, in Biroul Permanent, pentru a discuta cererea de arestare preventiva a deputatului FLORIN POPESCU, lider Miscarea Populara, acuzat intr-un dosar care vizeaza campania electorala din 2012.

UPDATE 14.21: Comisia juridica a Camerei Deputatilor trebuie sa prezinte un raport pana luni, iar plenul se va reuni pana in 7 mai.

Astfel, astazi conducerea Camerei Deputatilor se va reuni in Biroul Permanent, de la ora 12.30, iar mai apoi cerera de arestare preventiva va ajunge la Comisia Juridica, urmand a se da mai apoi votul in plen.

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a trimis la Camera Deputatilor cererea pentru incuviintarea arestarii deputatului FLORIN POPESCU.

Citeste si: Decizie surprinzatoare luata de Florin Popescu

FLORIN POPESCU este acuzat ca in timpul campaniei electorale din 2012 a solicitat unui om de afaceri cantitatea de 7o de tone de carne de pui, pe care a distribuit-o ulterior in timpul unor mitinguri electorale. FLORIN POPESCU isi dorea la vremea respectiva sa castige un nou mandat la sefia Consiliului Judetean Dambovita.

Citeste si: FLORIN POPESCU, deputat PMP, este AUDIAT la DNA intr-un dosar legat de FAPTE de CORUPTIE 

“In conformitate cu prevederile din Constitutia Romaniei si cele din Regulamentul Camerei Deputatilor, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a transmis procurorului general al Romaniei cererea si referatul intocmit de procurorii anticoruptie, in vederea sesizarii ministrului Justitiei, pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a deputatului POPESCU FLORIN AURELIAN pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, prev. de art. 13 din Legea nr. 78/2000.

Din probele analizate rezulta suspiciunea rezonabila ca faptele pentru care s-a dispus inceperea urmaririi penale, efectuarea urmaririi penale si punerea in miscare a actiunii penale constau in aceea ca, in cursul anului 2012, inculpatul POPESCU FLORIN AURELIAN, folosind influenta si autoritatea decurgand din functia de presedinte al organizatiei judetene Dambovita a unui partid, i-a cerut administratorului unor societati comerciale cantitatea de 50.000 – 60.000 pui grill (60 – 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui in scop electoral cetatenilor din judetul Dambovita, in cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012″, se arata in documentul DNA.

Cererea de incuviintare a arestarii preventive a fost formulata avand in vedere ca sunt indeplinite conditiile prevazute de Codul de procedura penala.

Foto: Mediafax