CAMERA DEPUTATILOR organizeaza sambata evenimentul “PARLAMENTUL COPIILOR”

CAMERA DEPUTATILOR organizeaza sambata evenimentul “PARLAMENTUL COPIILOR”, care isi propune sa ofere tinerilor posibilitatea de a intelege importanta rolului si functiilor LEGISLATIVULUI, precum si a doctrinelor partidelor politice parlamentare.

Potrivit unui comunicat al CAMEREI DEPUTATILOR, cei aproximativ 250 de copii de la cinci licee din Bucuresti (Colegiul National “Matei Basarab”, Colegiul german “Goethe”, Liceul teoretic “Ion Barbu”, Colegiul National “Mihai Viteazu”, Colegiul National “Sf. Sava”) vor incerca sa prezinte o viziune practica asupra a ceea ce reprezinta, in mod real, activitatea parlamentara, prin intermediul proiectelor legislative pe care le vor prezenta si care le apartin.

La eveniment va participa si presedintele Camerei Deputatilor, VALERIU ZGONEA.

Initiativele legislative apartin copiilor si abordeaza o tematica variata, de la organizarea si desfasurarea saptamanii “Scoala altfel”, schimbul de experienta educationala, reimpadurirea Romaniei, pana la strangerea de fonduri in unitatile de invatamant si organizarea de cursuri practice in invatamantul de stat.

Sedinta de plen se va desfasura dupa formatul sedintelor obisnuite, copiii urmand sa fie impartiti pe grupuri parlamentare, care isi vor prezenta propriile proiecte legislative si vor depune si sustine amendamente.

Sursa foto: adevarul.ro