Deputatii au AMANAT votul pentru LEGEA DEFAIMARII pentru saptamana viitoare. UPDATE

Grupul parlamentar al PNL solicita scoaterea de pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor a proiectului de lege privind demnitatea umana, motivul fiind incalcarea Regulamentului forului, a anuntat liderul deputatilor liberali, Eugen Nicolaescu, informeaza Agerpres.

UPDATE 13:17: Votul pentru Legea Defaimarii propusa de LIVIU DRAGNEA a fost amanat pentru saptamana viitoare, dupa solicitarea deputatilor PNL. 

UPDATE : Proiectul legii privind promovarea demnitatii umane si tolerantei fata de diferentele de grup, initiat de LIVIU DRAGNEA, a ramas pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor, desi grupul PNL a cerut eliminarea sa.

Stire initiala

“Avem pe ordinea de zi proiectul privind promovarea demnitatii umane si tolerantei fata de diferentele de grup la punctul 5. Grupul parlamentar al PNL propune excluderea de pe ordinea de zi a acestui punct, pentru ca nu respecta prevederile Regulamentului — art. 69 alin. 2—, care spune ca raportul va fi imprimat si difuzat deputatilor cu cel putin trei zile inainte de data stabilita pentru dezbaterea proiectului de lege sau a propunerii legislative in plenul Camerei Deputatilor in cazul proiectelor de legi pentru care Camera Deputatilor este prima Camera sesizata si de cel putin cinci zile in cazul in care avem Camera Deputatilor Camera decizionala. Raportul aferent acestui proiect de lege a fost distribuit in aceasta dimineata, nu respecta articolul 69. In temeiul Regulamentului, va solicit excluderea de pe ordinea de zi a acestui proiect de lege”, a spus Nicolaescu, miercuri, in plenul Camerei Deputatilor.

CITESTE SI: Reactia Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii privind LEGEA DEFAIMARII

Eugen Nicolaescu i-a solicitat presedintelui de sedinta sa nu accepte incalcarea Regulamentului.

“Domnule presedinte sa nu acceptati sa se incalce Regulamentul (…) indiferent ce cutume s-au nascut sau ce practici poate au fost pana in prezent. Avem un Regulament, daca ne abatem de la el suportam consecintele. Am avut o serie de discutii si chiar am avut disponibilitatea sa fie confruntat domnul Dragnea in ceea ce priveste propunerea noastra de scoatere de pe ordinea de zi, ni s-a spus ca trebuie sa asteptam pentru ca se ia greu legatura cu domnul Dragnea si am asteptat”, a afirmat Nicolaescu.

CITESTE SI: TRAIASCA CENZURA! DEPUTATII au marit AMENZILE din LEGEA DEFAIMARII initiata de LIVIU DRAGNEA!

Liderul deputatilor liberali a solicitat inca zece minute de consultari.

“Cred ca mai putem sa solicitam o pauza de consultari de zece minute sa incercam sa gasim modalitatea regulamentara de a continua dezbaterile. In acelasi timp, fac un apel la domnul Dragnea: in calitatea de presedinte de partid, care vrea sa ne dovedeasca ca respecta regulile acestei tari, dansul sa propuna retragerea de pe ordinea de zi a acestui proiect de lege si sa il discutam conform Regulamentului si cred ca in felul acesta lucrurile sunt in regula”, a punctat Nicolaescu.