Cererea DNA in cazul ELENEI UDREA a ajuns la Camera Deputatilor. Decizie amanata. UPDATE

Cererea de RETINERE si ARESTARE A ELENEI UDREA, precum si cererea de URMARIRE PENALA in calitate de fost ministru, au ajuns miercuri dimineata in sedinta BIROULUI PERMANENT AL CAMEREI DEPUTATILOR, convocat de catre presedintele Camerei VALERIU ZGONEA.

UPDATE 09.45: COMISIA JURIDICA a Camerei Deputatilor se va intruni vineri pentru a discuta solicitarea procurorilor DNA referitoare la ELENA UDREA, iar miercurea viitoare se va da votul final in plen.

Solicitarea urmeaza sa fie discutata, miercuri dimineata, in sedinta Biroului Permanent al forului legislativ, conform unor surse parlamentare. Procedural, BP nu va face altceva decat sa transmita aceste cereri catre COMISIA JURIDICA SI DE IMUNITATI, care trebuie sa dea aviz. Pe de alta parte, regulamentul prevede termene diferite pentru fiecare cerere. 

CITESTE SI: DNA CERE ARESTAREA ELENEI UDREA. MITA DE 3,8 MILIOANE DE DOLARI! REACTIA FOSTULUI MINISTRU. UPDATE

DNA cere Camerei Deputatilor sa incuviinteze RETINEREA SI ARESTAREA ELENEI UDREA intr-un nou dosar de coruptie, potrivit unui comunicat al procurorilor. Dosarul are legatura cu VANZAREA SI RENOVAREA VILEI SABAREL din EFORIE SUD, dar si cu primirea de mita intr-un contract intre HIDROELECTRICA SI O FIRMA PRIVATA. Potrivit DNA, Elena Udrea ar fi primit mita de la un om de afaceri 3,8 milioane de dolari, plus o creanta de 900.000 de euro pentru aasigura firmei controlate de omul de afaceri derularea, in continuare, a contractului bilateral de vanzare – cumparare de energie electrica cu SC Hidroelectrica SA.

CAMERA DEPUTATILOR se intalneste maine dimineata pentru a discuta CEREREA DE ARESTARE A ELENEI UDREA.

Sursa foto: 7est