Camera Reprezentanților din SUA promite un proiect de lege pentru combaterea utilizării crypto monedelor de către teroriști

Camera Reprezentanților din S.U.A. a adoptat un proiect de lege la 26 septembrie, care va înființa o unitate operativă pentru a combate utilizarea teroristă a crypto monedelor, arată documentele publice.

Rezoluția 5036 a Camerei Reprezentanților, care reprezintă o versiune modificată a proiectului de lege propus de republicanul Ted Budd (R-NC) către Comisia pentru Servicii Financiare din ianuarie, instituie un “Grup Independent de Tehnologie Financiară” pentru combaterea utilizării ilicite a crypto monedelor.

Potrivit publicațiilor publicate în baza de date oficială on-line a Congresului SUA, noua versiune a proiectului de lege a fost adoptată de către Parlament prin vot prin vot. Similară cu versiunea originală a proiectului de lege introdus pe 10 ianuarie, H. R. 5036 stabilește aceleași intervale de timp pentru investigarea și furnizarea rapoartelor privind utilizarea potențială a crypto monedelor în activitățile criminale. Conform documentului, grupul operativ ar trebui să prezinte constatările “nu mai târziu de 1 an de la data intrării în vigoare” a proiectului de lege.

Unul dintre amendamentele-cheie ale proiectului de lege modernizat este introducerea secțiunii privind prevenirea entităților de a utiliza crypto monedele pentru a evita sancțiunile. Noua secțiune ” obligă autoritățile de reglementare să raporteze “nu mai târziu de 180 de zile” după adoptarea proiectului de lege privind utilizarea potențială a tehnologiilor crypto și emergente ca mijloc de sancționare a evaziunii, spălare de bani.

Citește și:  CRYPTO MONEDELE REPREZINTĂ EVOLUȚIA NATURALĂ A BANILOR

Proiectul de lege conține o politică de recompensare pentru asistarea autorităților de reglementare în furnizarea de informații “care conduc la condamnări legate de utilizarea teroristă a monedelor digitale”. HR 5036 sugerează că suma de recompensă nu trebuie să depășească 450.000 de dolari pentru “orice persoană care furnizează informații care să conducă la condamnarea” persoana implicată în utilizarea teroristă a crypto monedelor.

La începutul acestei luni, experți din Centrul pentru Sancțiuni și Finanțe Ilicite (CSIF) din cadrul Fundației pentru Apărarea Democrațiilor (FDD) au depus mărturie în fața Congresului cu privire la finanțarea criptografică și terorismul. În cadrul ședinței în fața Subcomitetului pentru Terorism și Finanțe ilegale, directorul de analiză FDI al CSIF, Yaya Fanusie, a declarat că monedele cripto sunt o “formă slabă de bani pentru jihadiști” și că “banii reci sunt încă rege”. Fanusie a remarcat de asemenea că tehnologia blockchain este “incompletă și ilegală și nu ar trebui să se teamă”, deoarece orice tehnologie emergentă poate fi utilizată atât pentru “bine”, cât și pentru “rău”, “în funcție de utilizator”.